Clubul Fermierilor Romani solicita o celula de criza la MADR
Publicat la data de 19 Mar. 2020 in:
Stiri Clubul Fermierilor Romani solicita infiintarea unei celule de criza in cadrul MADR, avand in vedere ca situatia agricola a tarii se afla intr-o stare de incertitudine.
"In acest moment, prioritara este sprijinirea sistemului medical in salvarea vietilor omenesti. In acelasi timp, agricultura trebuie considerata o prioritate strategica pentru asigurarea hranei si trebuie luate masurile necesare pentru protejarea celor care lucreaza in ferme, asigurarea aprovizionarii in ferme etc. pentru garantarea securitatii si sigurantei alimentare a cetatenilor Romaniei. Acest lucru trebuie reflectat in consecinta in toate comunicarile Guvernului privind domeniile declarate strategice: sanatate, siguranta publica, siguranta alimentara si agricultura", spun reprezentantii Clubul Fermierilor Romani, intr-un document citat joi de Agerpres.
Astfel, organizatia solicita Ministerului Agriculturii constituirea unei celule de criza la nivelul MADR care sa gestioneze relatia cu fermierii, asociatiile fermierilor din agricultura, companiile din agribusiness prin consultari permanente cu cei mentionati, informari si recomandari pentru fermieri si partenerii acestora, dar si efectuarea rapida de catre APIA a platilor restante catre toti fermierii.
"Aceasta celula de criza sa poata fi contactata cu regularitate si rapiditate de la distanta, inclusiv prin infiintarea unui numar de telefon verde, de catre principalele asociatii de producatori si CDR, pentru a castiga timp si a reduce riscurile de sanatate", se precizeaza in document.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, marii fermieri cer analizarea rapida a solutiilor propuse de fermieri si a asociatiilor de fermieri, alti jucatori din agribusiness si implementarea imediata a propunerilor selectate, iar ministrul Agriculturii sa transmita in spatiul public mesaje privind masurile luate sau care vor fi luate pentru sustinerea agriculturii, asigurarii produselor agricole (a hranei pentru populatie) si sa invite toate partile implicate la cooperare si solidaritate.
"In acest sens, ar fi util sa se precizeze: care sunt masurile luate la nivel de minister privind constituirea celulei de criza/a grupurilor de lucru de suport pentru fermieri; care sunt solutiile pentru asigurarea transmiterii informatiilor de interes pentru fermieri; cum se implica autoritatile in luarea masurilor de sprijinire a continuarii in bune conditii a lucrarilor agricole din campania de primavara, protejarea persoanelor vulnerabile care desfasoara activitati agricole si pentru asigurarea bunastarii animalelor din fermele zootehnice. Este foarte important ca ministrul agriculturii sa transmita cetatenilor Romaniei ca prin masurile care se iau se are in vedere asigurarea deplina a securit[tii alimentare a romanilor si sprijinirea lantului agroalimentar de proximitate pentru buna traversare a acestei perioade. In acest sens, este necesara o comunicare sustinuta pentru ca toti cetatenii sa inteleaga sa nu puna presiune artificiala pe lantul agroalimentar, astfel incat activitatile pe intreg lantul de aprovizionare sa se desfasoare in conditii cat mai bune, tinand cont de restrictiile si limitarile care au fost impuse", subliniaza reprezentantii Clubului Fermierilor Romani.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>