Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cluj: Târgul Apicol a fost apreciat de sute de vizitatori
Sute de clujeni au vizitat sâmbătă primul Târg Apicol organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară în parteneriat cu Viitor Sănătos Grup şi cu Filiala Sălaj a Asociaţiei Apicultorilor din România, eveniment care reuneşte apicultori din întreaga Transilvanie, dar şi producători şi distribuitori de echipamente pentru crescătorii de albine, informează Agerpres.
Inginerul Radu Cristian Pandrea, care face parte din echipa de organizatori a târgului, a declarat, pentru AGERPRES, că la expoziţia cu vânzare de la Casa de Cultură a Studenţilor sunt prezenţi, cu standuri pline de miere de calitate, aproape toţi apicultorii invitaţi, alături de cunoscute companii producătoare sau importatoare de utilaje necesare acestui domeniu, iar "participarea numeroasă a crescătorilor de albine, precum şi interesul special al vizitatorilor dovedesc că evenimentul este unul de succes".
Pandrea a arătat, totodată, că interesele procesatorilor şi comercianţilor de miere, ale intermediarilor sunt mari şi, de cele mai multe ori, ei le cer apicultorilor să le vândă mierea la butoi, pe care o combină apoi cu miere adusă din Asia, inferioară din punct de vedere calitativ celei autohtone.
"Mierea din China, ca şi cea din Brazilia şi din Argentina - cei mai mari producători de miere din lume, la ora actuală, dar de calitate inferioară -, nu se compară deloc cu ceea ce aduc pe piaţă apicultorii din România. Ţara noastră nu are o producţie mare de miere, dar cea mai însemnată parte este ecologică şi cu o savoare remarcabilă. În Europa se recunoaşte, de multe decenii, că mierea românească este de cea mai bună calitate", a spus Radu Cristian Pandrea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a subliniat că tot ceea ce fac albinele - mierea, lăptişorul de matcă, ceara, propolisul - reprezintă "aur" pentru sănătatea omului. "Mierea nu este numai energizant, este un medicament de preţ. Propolisul are peste 70 de proprietăţi farmacologice utile, fiind antiviral şi întărind imunitatea organismului", a arătat Pandrea.
În cadrul târgului a fost organizat un seminar pe teme apicole, la care au participat fostul preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Eugen Zorici, directorul tehnic al Institutului pentru Apicultură, Adrian Siceanu, medicul Ştefan Stângaciu, preşedintele Societăţii Române de Apiterapie, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii. Au fost discutate cu precădere probleme legate de finanţarea acestui sector.
Consumul anual de miere pe cap de locuitor din România este de 400-500 de grame, comparativ cu două kilograme în Germania sau 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia. La finele anului 2009, în România erau înregistrate 1.101 milioane de familii de albine, sub nivelul anului 1989, când numărul depăşea 1.201 milioane.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura