Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Codul de Bune Practici: evoluţia preţurilor rămâne o necunoscută
Producătorii locali susţin că este cea mai bună măsură anticriză, pentru că protejează industria locală, pentru faptul că va crea astfel noi locuri de muncă. Preţurile la alimente nu vor creşte că piaţa nu permite această evoluţie. Comercianţii afirmă că dimpotrivă, preţurile vor creşte, vor fi blocaje financiare care pot genera falimente în ambele tabere, şi implicit, pierderea de locuri de muncă din retail.
Conform patronatului IMM-urilor, Codul de Bune Practici va încuraja crearea de locuri de muncă, va descuraja importurile de alimente şi, prin dispariţia contractelor de exclusivitate cerute de retaileri producătorilor, va genera noi oportunităţi de piaţă pentru firme.
“Legea interzice transferul de costuri ale marilor magazine către furnizori; acum, între 10-20% din preţul de vânzare al produselor alimentare din magazine reprezintă costuri care ar trebui făcute de retaileri şi sunt transferate către producători”, spune Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Codul interzice vânzarea produselor sub costuri, măsură care a fost practicată de o serie de producători până şi-au eliminat concurenţa, după care au majorat preţurile, a explicat reprezentantul IMM-urilor.
“Producătorii locali finanţează marile lanţuri de retail, care nu mai au nevoie să se împrumute de la bănci, în schimb se împrumută întreprinderile româneşti”, explică Nicolescu. Efectele acestei legi ar putea fi diminuarea importurilor de alimente cu 20% în unu-doi ani, în condiţiile în care importurile de alimente ajung la 6 mld. euro anual.
Producătorii locali sunt de părere că se vor reduce preţurile la alimente, însă se feresc să vorbească de ieftiniri la raft. "Este clar că legea va duce la reducerea preţurilor. Primele efecte se vor vedea cel mai devreme la finele lunii ianuarie, pentru că până la sfârşitul anului sunt valabile contractele anuale deja încheiate”, a afirmat Daniel Dumitrescu, director marketing Aldis Călăraşi.
Citeste mai mult in Business Standard

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura
Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva mii de metri patrati (sub o jumatate de hectar), dar poti lua startul chiar si cu o suprafata-test de cateva sute de metri patrati.......citeste mai mult >>
Sfaturi pentru infiintarea si dezvoltarea unei afaceri cu lavanda
Lavanda este cultivata de mii de ani pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice. Este utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. De asemenea, este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizic......citeste mai mult >>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ......citeste mai mult >>