Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Colectivizarea a ucis satul românesc
Colectivizarea a condus la pierderea ataşamentului ţăranului faţă de pământ. La sfârşitul acestei luni se împlinesc 47 de ani de la încheierea procesului de „transformare socialistă a agriculturii”.
Aici, pâlcuri-pâlcuri de ţărani în costume populare lângă o masă plină cu flori. Dincolo, mâini ridicate în aer, salutând voioase întemeierea unei gospodării agricole colective. În altă fotografie, o familie de ţărani, el cu pălărie înaltă, ea cu basma neagră, semnând că sunt de acord să-şi dea pământul la „colectiv”.
Într-o alta, firmele gospodăriilor colective, cu nume sovietice şi grăitoare: „Ogorul roşu”, „1907”, „Victoria Socialismului”. Propaganda comunistă a făcut toate eforturile să arate ţării în general şi sătenilor în particular că intrarea în colectiv, „transformarea socialistă a agriculturii” în termenii oficiali, e „calea de urmat”. Şi singura, de altfel.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Calea către marea gospodărie agricolă colectivă, aşa cum ne învaţă Partidul, aşa cum au făcut ţăranii sovietici de au scăpat pentru totdeauna de jaful chiaburilor şi de mizerie”, după cum se precizează în articolul cu nume lung şi moralizator din „Scînteia” anului 1949: „Cu pământul fărâmiţat, muncind de unul singur, nu poţi scăpa de sărăcie şi de jaful chiaburului”.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News