În preajma Sărbătorilor, firmele de mezeluri exportă, săptămânal, zeci de tone de produse tradiţionale din carne, care ajung pe mesele românilor din Italia, Spania şi Cipru. Magazinele şi firmele de distribuţie din străinătate au profitat de numărul mare de imigranţi şi le-au cerut firmelor interne să le livreze periodic produse made in Romania.
Sarmalele, cârnaţii preparaţi în casă, caltaboşul şi toba sunt nelipsite de pe mesele tuturor românilor în perioada Sărbătorilor de iarnă. De Sărbători, bucătăria noastră e preferată şi de conaţionalii noştri care lucrează peste hotare şi care iau cu asalt magazinele specializate în produse tradiţionale româneşti.
Comercianţii din diaspora, dar şi producătorii din România au mirosit businessul şi s-au asociat. Astfel, săptămânal, din România pleacă zeci de tiruri încărcate cu produse tradiţionale româneşti.
Unul dintre cei mai mari exportatori intracomunitari este producătorul de carne Carniprod din Tulcea, care vinde, săptămânal, două tone de tobă, lebăr şi caltaboş în Spania şi în Italia.
„Iniţial, am fost contactaţi de o firmă de distribuţie din Italia care ne-a propus să le furnizăm produse româneşti deoarece au cerere foarte mare din partea imigranţilor. Vindem tot timpul anului, dar acum, în preajma Sărbătorilor, cererea creşte cu peste 20%", ne-a explicat Nicolae Ciuleac, preşedintele Carniprod. De asemenea, producătorul Gepeto Constanţa vinde în Spania, Italia şi Cipru, caltaboşi şi cârnaţi de casă, potrivit datelor companiei.
Citeste mai mult in Adev
Sarmalele, cârnaţii preparaţi în casă, caltaboşul şi toba sunt nelipsite de pe mesele tuturor românilor în perioada Sărbătorilor de iarnă. De Sărbători, bucătăria noastră e preferată şi de conaţionalii noştri care lucrează peste hotare şi care iau cu asalt magazinele specializate în produse tradiţionale româneşti.
Comercianţii din diaspora, dar şi producătorii din România au mirosit businessul şi s-au asociat. Astfel, săptămânal, din România pleacă zeci de tiruri încărcate cu produse tradiţionale româneşti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Unul dintre cei mai mari exportatori intracomunitari este producătorul de carne Carniprod din Tulcea, care vinde, săptămânal, două tone de tobă, lebăr şi caltaboş în Spania şi în Italia.
„Iniţial, am fost contactaţi de o firmă de distribuţie din Italia care ne-a propus să le furnizăm produse româneşti deoarece au cerere foarte mare din partea imigranţilor. Vindem tot timpul anului, dar acum, în preajma Sărbătorilor, cererea creşte cu peste 20%", ne-a explicat Nicolae Ciuleac, preşedintele Carniprod. De asemenea, producătorul Gepeto Constanţa vinde în Spania, Italia şi Cipru, caltaboşi şi cârnaţi de casă, potrivit datelor companiei.
Citeste mai mult in Adev
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News