Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comerciantii de legume, fructe, cereale si alcool, verificati de politisti

În perioada 8 - 14 noiembrie a.c., poliţiştii au verificat activităţile de producţie, depozitare, transport şi comercializare a legumelor şi fructelor proaspete, alcoolului şi băuturilor alcoolice, produselor cerealiere şi altor plante tehnice, constatând aproape 140 de infracţiuni.

Au fost indisponibilizate peste 1.000 de tone de produse cerealiere, peste 200 de tone de legume şi fructe şi peste 32.000 de litri de alcool, în urma dosarelor penale întocmite sau a sancţiunilor contravenţionale aplicate.

Poliţiştii de investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., acţionează la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu legume şi fructe proaspete, alcool şi băuturi alcoolice, produse cerealiere şi alte plante tehnice, fără documente legale.

Pe linia produselor cerealiere, poliţiştii au efectuat peste 2.700 de controale şi au verificat peste 1.600 de mijloace de transport.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 50 de infracţiuni (din care 32 de evaziune fiscală, fiind cercetate 30 de persoane). De asemenea, au fost indisponibilizate 481,102 tone produse cerealiere în valoare de 260.451 lei şi 4 mijloace de transport.

Totodată, au fost aplicate 501 contravenţii, dintre care 234 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, 5 la O.U.G. 93/2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri, 7 la O.U.G. nr. 12/2006, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, 6 la Ordinul nr. 357/2003 şi 249 la alte acte normative.

În urma sancţiunilor contravenţionale aplicate, ca măsură complementară, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 600,569 tone cereale, respectiv 123,262 tone grâu, 362,165 tone porumb, 98,903 tone floarea soarelui, 3,068 tone orz autohton şi 12,771 tone alte produse. În conformitate cu prevederile. O.U.G nr. 93/ 2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri a fost confiscat un mijloc auto.

Pe linia combaterii ilegalităţilor în domeniul legumelor şi fructelor, în urma verificării a 1.024 societăţi comerciale au fost constatate 40 infracţiuni, din care 37 de evaziune fiscală, fiind cercetate 27 de persoane.

Au fost indisponibilizate 217,2 tone mărfuri sau bunuri, dintre care 23,545 tone autohtone, 190,1 tone comunitare şi 3,554 tone extracomunitare.

Totodată, au fost aplicate 398 contravenţii, astfel 361 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, 14 la Legea nr. 82/1991 a contabilităţii şi 23 la alte acte normative.

Pe linia produselor de alcool, poliţiştii au constatat în ultima săptămână 49 de infracţiuni (dintre care 14 de evaziune fiscală, 19 prev. de art. 296 ind. 1 Cod Fiscal, 16 prev. de O.U.G. 54/2010, fiind cercetate 41 persoane). Totodată, au fost aplicate 174 de contravenţii, dintre care 89 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, 3 la O.U.G. 93/2009, privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri şi 82 la alte acte normative.

În dosarele penale instrumentate au fost indisponibilizate 15.666 litri băuturi alcoolice, în valoare de 87.114 lei, iar ca urmare a sancţiunilor contravenţionale aplicate, ca măsură complementară, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 16.651 litri băuturi alcoolice, în valoare de 79.721 lei.

Exemple :

BIHOR/ Seminţe de floarea soarelui fără documente legale de provenienţă

Poliţiştii au depistat patru ansambluri formate din cap tractor şi semiremorcă care transportau în numele unei societăţi comerciale din Săcuieni, Judeţul Bihor, 92.060 kg. seminţe de floarea soarelui. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că floarea-soarelui a fost cumpărată în numele societăţii de către un cetăţean maghiar de la un depozit din localitatea Fibiş, Judeţul Timiş, urmând a fi transportată în Ungaria. S-a mai stabilit faptul că transportul de floarea-soarelui nu a fost însoţit de documente legale de provenienţă, iar actele de transport, respectiv CMR-ul, au fost întocmite în mod fictiv. Societăţii comerciale din Săcuieni i s-a aplicat sancţiune contravenţională conf. art. 1 lit. e / art.2 alin. lit.f din L 12/1990 R, respectiv s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de seminţe floarea soarelui, în valoare de aproximativ 120.000 de lei.

BRĂILA/ Transport cereale fără documente de provenienţă

Ofiţeri din cadrul I.P.J. Brăila - Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Biroul Poliţie Transporturi, cu sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., au identificat într-un autotir 38.000 kg de porumb boabe pentru care a fost prezentat un aviz de însoţire a mărfii emis de o societate comercială din Lipăneşti, Judeţul Prahova către o alta din Ploieşti, precum şi un borderou de achiziţii prin care firma a achiziţionat aceeaşi cantitate de porumb de la o persoană fizică.

Având în vedere aspectele constatate, ofiţerii SIF au continuat verificările împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Brăila, constatând, în urma cântăririi, că în autotir se transportau 39.880 kg porumb boabe, iar persoana fizică nu deţinea terenuri agricole care să justifice porumbul vândut. În cauză a fost indisponibilizate 39.880 kg porumb boabe în valoare de 29.670,72 lei, urmând a se continua verificările împreună cu Garda Financiară Secţiile Brăila şi Prahova.

BRAŞOV / Transport cereale fără documente de provenienţă.

La data de 13 noiembrie a.c. a fost identificat în trafic un bărbat care transporta 31.600 kg grâu furajer, asupra sa un aviz de însoţire a mărfii emis de o societate comercială din Bucureşti, beneficiară fiind o firmă din Braşov. Întrucât din verificările preliminare a rezultat că grâul nu a fost încarcat de la punctul de lucru declarat în documentul de însoţire a mărfii, s-a luat măsura indisponibilizării mărfurilor până la clarificarea situaţiei. Faţă de administratorul societăţii comerciale se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, constând în neînregistrarea veniturilor obţinute din vânzarea de produse cerealiere( prejudiciul estimat fiind în cuantum de 525.849 lei).

4. D.G.P.M.B. Acţiune Poliţia Română şi Garda Financiară

Echipe mixte formată din poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., împreună cu comisari ai Gărzii Financiare-Secţia Bucureşti, au efectuat o verificare la sediul şi punctul de lucru al unei firme care avea ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, în urma căreia s-a constatat că aproximativ 7.500 litri de bere (150 butoaie x 50 litri ) se aflau depozitaţi într-o incintă a altei societăţi, fără a fi întocmite documentele contabile justificative.

S-a luat măsura indisponibilizării băuturilor alcoolice până la clarificarea situaţiei.

De asemenea, s-a descoperit faptul că administratorul societăţii, în anul 2008 a achiziţionat fictiv un teren în valoare de 320.000 de euro, având ca justificare un antecontract de vânzare cumparare cu proprii părinţi, ocazie cu care a plătit în avans 170.000 de euro, tranzacţie ce nu a fost finalizată nici până în prezent, diminuând în mod ilicit rezultatele financiare ale societăţii.

Cercetările sunt continuate faţă de reprezentantul societăţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu 10.000 de lei de către comisarii Gărzii Financiare.

5. GALAŢI. Acţiune Poliţia Română

Poliţişti ai Biroului de Investigare a Fraudelor Tecuci, în urma verificării legalităţii efectuării transportului a 2400 litri vin vrac şi 480 litri vin îmbuteliat la peturi, proprietatea unei firme din Panciu, au stabilit împreună cu inspectorii O.J.P.C., că vinul nu corespunde certificatului de calitate, motiv pentru care au fost ridicate probe în vederea expertizării, cantitatea de vin fiind indisponibilizată. Administratorului societăţii comerciale i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea sau substituirea vinurilor ori a băuturilor pe bază de must şi/sau vin, faptă prevăzută de art. 49, lit.a din Legea 244/2002 - Legea viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi 14.800 litri băutură fermentată cu îndulcitori pentru care nu s-a putut face dovada plăţii accizei.

6. MUREŞ. Acţiune Poliţia Română

La data de 12 noiembrie a.c., un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier - Poliţia municipiului Reghin, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit pentru control, în trafic, pe strada Pandurilor din municipiul Reghin, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş.

În urma verificărilor s-a stabilit că, în autoturismul identificat în trafic, se aflau 34 de recipiente din plastic, care conţineau 500 de litri de alcool dublu rafinat, despre care conducătorul autoturismului a declarat că l-a achiziţionat de pe raza municipiului Bistriţa Năsăud, în scopul comercializării ulterioare.

Întreaga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării.

Ofiţerii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Reghin efectuează cercetări împotriva bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, achiziţionare de alcool etilic şi de distilate de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau importatorii autorizaţi de astfel de produse şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, cu suspectul în stare de libertate.

sursa:
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016