Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Comerciantii si procesatorii de peste, in vizorul inspectorilor ANSVSA
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit.
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
valabila 48h
La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura