Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit.
Potrivit ANSVSA, controale oficiale in unitatile din sectorul pestelui vizeaza ambarcatiunile comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui, centrele de colectare a pestelui, fermele de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatile de produse proaspete din pescuit, unitatile de procesare a pestelui si ale produselor din pescuit, unitatile de depozitare a pestelui si produselor din pescuit, precum si unitatile de vanzare cu amanuntul care comercializeaza peste si produse din pescuit.
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui.
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News