
În urma analizării HG nr.408/2010 privind aprobarea acordării unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, Comisia nu a formulat nicio obiecţie şi a decis că schema avizată este compatibilă cu piaţa internă. Totodată, în evaluarea sa, Comisia a constatat că actul normativ respectă "Liniile directoare comunitare privind ajutoarele de stat în sectorul agricol şi forestier 2007-2013" şi că reducerea de accize stabilită prin actul normativ constituie un ajutor destinat să faciliteze dezvoltarea anumitor activităţi sau regiuni economice, fără a aduce modificări condiţiilor schimburilor comerciale într-o măsură care contravine interesului comun.
Ca urmare a avizului Comisiei, HG 408/2010 intră în vigoare începând de joi, 27 mai 2010. Utilizatorii de motorină din sectorul agricol, posibili beneficiari ai schemei de ajutor, trebuie să solicite, cu ocazia fiecărei aprovizionări cu motorină, documentele fiscale de vânzare (facturi fiscale) emise de furnizori pe numele beneficiarilor, pentru cantităţile achiziţionate şi utilizate începând cu data de 27 mai 2010, spre a beneficia de subvenţionarea accizei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Prin intrarea în vigoare a acestei Hotărâri de Guvern, se stabileşte nivelul accizelor la echivalentul în lei a 21 euro/1000 litri, faţă de rata cuprinsă între 293,215 Euro/1000 litri în 2010 şi 309/Euro/1000 litri în 2012. Ajutorul de stat acordat sub formă de rambursare se aplică pentru o cantitate totală anuală de motorină de maximum 700.646.000 de litri. Această cantitate se repartizează între diferite ramuri de producţie primară, în funcţie de consumul mediu pe hectar pentru fiecare activitate. Bugetul total prevăzut pentru cei trei ani de aplicarea a schemei de ajutor este de 3.050.000.000 lei (circa 735,1 milioane euro).
Autoritatea responsabilă de administrarea schemei de ajutor este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin centrele judeţene/locale. Beneficiarii pot depune cererile de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare, după publicarea Ordinului de Ministru în Monitorul Oficial.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News