Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana a prelungit masurile de sprijin cu caracter temporar pentru producatorii de fructe si legume

comisia-europeana-a-prelungit-masurile-de-sprijin-cu-caracter-temporar-pentru-producatorii-de-fructe-si-legume

Beneficiarii acestor masuri vor fi atat organizatiile de producatori din sectorul fructe si legume, cat si producatori de fructe si legume care nu sunt membri ai unei organizatii de producatori.


Ca urmare a prelungirii embargoului Federatiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Comisia Europeana a prelungit masurile de sprijin exceptional cu caracter temporar suplimentar pentru producatorii din sectorul fructe si legume, prin adoptarea Regulamentului Delegat (UE) 921/2016 al Comisiei de stabilire a unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume.
 
Cantitatea maxima de produse repartizata Romaniei este de 3000 de tone. Masura pentru care se acorda sprijin financiar este retragerea de pe piata. In baza prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 921/2016, statul membru poate stabili pentru fiecare produs, cantitatile aplicabile in cazul retragerilor de pe piata.
 
Produsele si cantitatile au fost stabilite tinand cont de:
- propunerile Organizatiei Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA) rezultate in urma consultarii asociatiilor membre si a intalnirilor care au avut loc la sediul MADR, care au ca scop imbunatatirea si eficientizarea implementarii masurilor exceptionale pentru despagubirea producatorilor de legume si fructe urmare a embargoului Federatiei Ruse;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

- o analiza a sprijinului primit de catre producatorii agricoli din sectorul fructe si legume in perioada 2014 - 2015 pentru aceste masuri exceptionale;
- analiza datelor statistice furnizate de Institutul National de Statistica si a datelor operative MADR cu privire la sectorul legume si fructe (suprafete, productii totale, productii medii).
 
De asemenea s-a avut in vedere si recomandarea Curtii de Conturi Europene (ECA) cu privire la combaterea risipei alimentare si de a pune accent pe evitarea acesteia, printr-o proportie mare a produselor distribuite gratuit fata de cele distruse.
 
Produsele din sectorul fructe si legume destinate consumului in stare proaspata si cantitatile pentru care se va acorda sprijinul financiar conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 921/2016, sunt urmatoarele:
- Fructe - 1500 tone (mere, pere, prune, fructe de tip baca, struguri de masa proaspeti, piersici si nectarine).
- Legume - 1500 tone (tomate, castraveti, inclusiv cornison, morcovi, varza alba si varza rosie, ardei gras, conopida, broccoli, ciuperci din genul Agaricus).
 
La propunerea Organizatiei Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA), un solicitant poate beneficia de maximum 750 tone din cantitatea totala repartizata fiecarui sector, respectiv legume/fructe.
 
Termenul limita de solicitare a retragerilor de pe piata este 15 septembrie 2016 pentru legume si 15 octombrie 2016 pentru fructe.
 
In situatia in care pana la data de 15 octombrie 2016 nu s-au solicitat cantitatile stabilite, pentru cantitatea ramasa disponibila pot fi depuse cereri de catre orice beneficiar, pana la atingerea plafonului de 3000 de tone.
 
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va monitoriza zilnic cantitatile de produse care fac obiectul masurii retragerii de pe piata si va sista aplicarea acestei masuri la data epuizarii cantitatii alocate Romaniei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016