Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeană va continua procesul de autorizare a culturilor de plante modificate genetic
Comisia Europeană este hotărâtă să continue autorizarea culturilor de plante modificate genetic în Europa, în pofida opoziţiei unui mare număr de state şi a opiniei publice, a anunţat luni John Dalli, care se ocupă de acest dosar, informează AFP, citata de Agerpres.
'Nu intenţionăm să îngheţăm procesul de autorizare în curs în cadrul UE', a afirmat John Dalli la sfârşitul unei dezbateri cu miniştrii mediului la Bruxelles.
Numai două plante modificate genetic se cultivă în prezent în UE: porumbul 810 al grupului american Monsanto, care aşteaptă de mai bine de un an reînnoirea autorizaţiei, şi cartoful Amflora al grupului german BASF. Aceste culturi acoperă puţin peste 100.000 de hectare.
Alte 15 plante modificate genetic, în majoritate porumb, aşteaptă autorizarea culturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Reînnoirea autorizaţiei pentru MON 810 ar urma să fie propusă statelor la începutul anului, iar dacă nu se degajă o majoritate, Comisia va elibera această autorizaţie, aşa cum a făcut în martie 2010 pentru cartoful Amflora.
Guvernele doresc să poată autoriza organisme modificate genetic în deplină cunoştinţă de cauză şi să fie sigure că decizia lor de a interzice cultivarea acestora nu va putea fi atacată la OMC, potrivit marii majorităţi a delegaţiilor.
Comisia s-a angajat să prezinte la începutul lui 2011 'o listă neexhaustivă de motive ce pot fi invocate pentru a interzice sau restrânge cultivarea' şi 'un raport privind consecinţele socioeconomice ale cultivării de seminţe modificate genetic'.
'Majoritatea delegaţiilor s-au declarat în favoarea continuării discuţiilor, dar Comisia Europeană trebuie să îndeplinească un anumit număr de condiţii', a avertizat preşedinţia belgiană a Uniunii Europene.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura