Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European a vizitat oraşul Giurgiu şi a discutat cu oamenii de afaceri români


Platforma Europeană de Dezvoltare (EDP), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Şcoala Română de Afaceri a organizat miercuri masa rotundă cu tema 'Dunărea şi Cooperarea Teritorială Europeană'. Evenimentul a fost prima acţiune de anvergură a EDP, după lansarea platformei la Bruxelles, în urmă cu o lună.

Dezbaterea asupra cooperării în regiunea Dunării, a avut loc în preambulul reuniunii de la Bucureşti a celor 14 state care elaborează Strategia Dunării şi care se doreşte a fi un mini-proces istoric şi regional prin care Dunărea să devină un factor de coagulare regională, dar şi în contextul vizitei Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European în România.


La masa rotundă au participat Daniel Dăianu - preşedinte al EDP şi moderatorul dezbaterii, Victor Boştinaru - eurodeputat, Nela Păvăloiu - Fondatoar al EDP, Iuliu Bară - Director General Direcţia de Dezvoltare Teritorială Europeană, Cristian Ilie - Director General Ministerul Economiei, Ovidiu Silaghi -Vicepreşedintele Şcolii Române de Afaceri, precum şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie din România, ai ambasadelor ţărilor riverane bazinului Dunării şi ai companiilor naţionale şi multinaţionale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prezent la dezbatere, eurodeputatul Victor Boştinaru, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European a subliniat faptul că rolul Strategiei Uniunii Europene asupra Dunării este acela 'de a promova cultura elaborării în comun a proiectelor la scara întregului bazin Dunărean şi de a aloca resurse umane, financiare şi instituţionale. În condiţiile în care, gradul de absorbţie al fondurilor europene se află la o cotă îngrijorătoare, atât Platforma Europeană pentru Dezvoltare cât şi Camera de Comerţ pot juca un rol foarte important în promovarea unei atitudini pro-active şi se pot constitui în rolul catalizatorului pentru proiectele politicii de dezvoltare'.

Platforma Europeană de Dezvoltare a fost de asemenea şi gazda delegaţiei Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, prezentă într-o vizită de lucru în România, în perioada 3-5 noiembrie. În cadrul unei cine de lucru intitulată 'Europa 2010: Noi impulsuri pentru Creştere şi Dezvoltare', eurodeputaţii din Comisia pentru Dezvoltare Regională au aflat care este poziţia oamenilor de afaceri din România şi aşteptările pe care ei le au de la politica de coeziune a Uniunii Europene.

Delegaţia formată din 10 eurodeputaţi şi condusă de către Lambert van Nisterlooij a vizitat ieri, oraşul Giurgiu, unde a participat la o masă rotundă pe tema 'Rolul strategic al Dunării în contextul dezvoltării proiectelor transfrontaliere'. Dezbaterea a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Autorităţilor de Management şi a urmărit evaluarea modului în care actorii locali percep politica de coeziune şi modul în care vocea lor este auzită de decidenţii de la Bruxelles şi Bucureşti.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru 'prezenţa actorilor locali la o dezbatere cu colegii mei din Comisia pentru Dezvoltare Regională, confirmă angajamentul real pentru politica de coeziune a Uniunii Europene, pe alocuri, peste aşteptările pe care le avem de la decidenţii de la nivel naţional'. De asemenea, Victor Boştinaru a mai a atras atenţia asupra faptului că, din luna mai a anului 2009, dată la care eurodeputatul a lansat studiul asupra capacităţii administrative în absorbţia fondurilor europene, 'nu s-a schimbat nimic, dimpotrivă, s-au accentuat notele negative.'

'Criza economică, restructurările din cadrul aparatului public administrativ, au afectat inclusiv personalul specializat în proiecte cu finanţări europene' a conchis eurodeputatul.

În perioada 3-5 noiembrie, Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI) va efectua o vizită de lucru în România. În cadrul acestei vizite, membrii Comisiei vor evalua impactul politicii pentru dezvoltare regională în România şi se vor documenta în perspectiva noii Strategii a Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, un obiectiv de maximă importanţă pentru întreaga Uniune. Eurodeputaţii membrii în Comisia REGI vor evalua la faţa locului eficienţa utilizării şi efectele implementării Fondurilor Structurale în România prin vizitarea unor proiecte din Giurgiu, Arad şi Timişoara. Delegaţia va fi compusă din 10 membri ai Comisiei pentru Dezvoltare Regională: Lambert VAN NISTELROOIJ (PPE, Olanda), Sophie AUCONIE (PPE, Franţa), Joachim ZELLER (PPE, Germania), Iosif MATULA (PPE, România), Victor BOSTINARU (S&D, România), Ramona MANESCU (ALDE, România), Riikka MANNER (ALDE, Finlanda), Michael THEURER (ALDE, Germania), Viorica DANCILA (S&D, România) şi Iuliu WINKLER (PPE, România).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016