Compensarea carburantilor se prelungeste
Publicat la data de 20 Sep. 2022 in:
Stiri Coalitia de guvernare a luat decizia ca masura de compensare a carburantilor cu 50 de bani per litru sa ramana in vigoare inca trei luni, pana la sfarsitul anului.
In sedinta de luni, coalitia a hotarat ca masura compensarii carburantilor cu 50 de bani sa ramana in vigoare inca trei luni. In cadrul masurii este inclusa atat motorina, cat si benzina, au declarat surse din coalitia de guvernare, potrivit Mediafax.
In ceea ce priveste decizia initiala de compensare a pretului la carburanti, aceasta a fost luata la finalul lunii iunie 2022. De asemenea, jumatate din aceasta reducere se va deconta de catre stat si jumatate de distribuitori. Pe fiecare bon fiscal, emis de statiile de alimentare cu combustibil, este evidentiata compensarea.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat faptul ca in luna urmatoare, pretul la motorina nu va trece de 9 lei/litru pana la 1 octombrie. Acest fapt l-a declarat pe data de 15 septembrie, moment la care expira schema de reducere voluntara cu 50 de bani la carburanti, masura intrata in vigoare la data de 1 iulie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
”Romania este importatoare de motorina. Am vazut o crestere si astazi si ieri, de la 8 lei si 33 de bani la 8 lei si 44 de bani, deci o crestere de 11 bani.
Cotatia motorinei in urma cu zece zile, din ce am verificat, am apucat sa verific in aceasta dimineata, a crescut usor odata si cu paritatea leu-dolar, nu leu-euro, pentru ca acciza se plateste la dolar si, in general, cand vorbim de accize – si de asta trebuie sa ne uitam la dolar, nu la euro… a crescut, e adevarat, si euro, si-a revenit, dar nu estimez o crestere foarte mare a pretului la motorina. Am mai discutat in piata si e posibil sa asteptam, sa vina o noua corectie in jos a pretului motorinei.
Deci pretul petrolului este una, si ati vazut, acolo se reflecta direct in pretul benzinei, care a tot scazut, iar cotatia motorinei este influentata de cotatia internationala a motorinei, nu a petrolului, pentru ca suntem importatori si de motorina. Referitor la ce se va intampla de la 1 octombrie, cred ca trebuie sa mai asteptam un pic. O sa avem discutii probabil la nivelul coalitiei de guvernare, in interiorul Guvernului, si vom anunta o decizie”, a mentionat ministrul la finalul sedintei de Guvern din 15 septembrie.
In prezent, fermierii primesc o compesare de 1,630 lei/litru, ajutorul de stat fiind acordat sub forma de rambursare ca diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse. De asemenea, aceasta are o valoare unitara de 1,630 lei/litru, in conformitate cu HG nr. 146/2022.
Sectoarele care beneficiaza de acest ajutor sunt vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>