Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conceptul de ferma de familie - masuri guvernamentale

conceptul-de-ferma-de-familie-masuri-guvernamentale

O Ordonanta de Urgenta cu privire la unele masuri pentru dezvoltarea fermelor de familie a fost adoptata de Guvern. Una dintre masuri prevede infiintarea unui fond de 300 de milioane de lei care va fi pus la dispozitia unor banci, pentru a acorda credite fermierilor pe o perioada de maxim zece ani.


“Ministerul Agriculturii a avut in intentie si a inceput sa implementeze conceptul de ferma de familie in Romania. Pe 15 iunie se va deschide o noua sesiune de primiri de proiecte in cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit - masura 121, care va pune accent pe finantarea fermelor de familie. In completarea acestei masuri astazi am aprobat in Guvern o OUG privind unele masuri pentru dezvoltarea fermelor de familie. Aceasta OUG practic vine sa completeze infiintarea de ferme de familie in Romania prin oferirea unei componente care a lipsit pana acum foarte mult celor care au vrut sa dezvolte ferme si anume partea de cofinantare. Fermele de familie vor incepe sa fie finantate, vor avea nevoie de un sprijin de 40-60%” a relatat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Prin aceasta OUG, s-a decis sa fie infiintat un fond de creditare prin care cei care vor sa-si dezvolte ferme familiale, sa poata accesa credite din fonduri europene.
“Practic sunt trei categorii de microcredite care vor fi acordate: pentru realizarea de obiective de investitii de mici dimensiuni in domeniul agricol neeligibil pentru finantarea din fonduri europene ,limita maxima pentru aceasta categorie fiind de 15000 de euro. In al doilea rand, asigurarea resurselor financiare necesare pentru realizarea productiei agricole, un fel de capital de lucru pe care putem sa-l oferim prin aceasta creditare fermierilor, pana la 25000 de euro pe beneficiar. A treia componenta vizeaza asigurarea contributiei individuale la finantarea proiectelor de investitii contractate pentru finantarea din fonduri europene nerambursabile pentru beneficiarii masurilor de investitii din PNDR, in special pentru cei care acceseaza masura 121 in acest an privind infiintarea fermelor de familiar” a declarat Constantin.

“ Ministerul Agriculturii va avea la dispozitie, dupa ce va fi semnat un ordin de ministru comun, Ministerul Agriculturii si Ministerul de Finante, un fond de 300 de milioane de lei pentru inceput. Acesta va fi pus la dispozitie unor institutii bancare, care vor acorda aceste microcredite in conditiile care vor fi stabilite in caietul de sarcini elaborate de Ministerul Agriculturii, conditii care vor avea la baza o perioada de gratie pe care o acordam fermierilor, care poate fi intre unu si trei ani; un credit pe o perioada ceva mai relaxata de pana la zece ani, dar si garantarea acestor credite, nemaifiind nevoie ca fermierul sa vina cu fonduri, cu active proprii pentru a garanta creditele respective” a mai sustinut Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul a afirmat ca, prin aceasta masura, beneficiarul va trebui sa mearga o singura data la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, unde va depune cererea de finantare din fonduri europene, dar si cererea de credit, care va fi transmisa bancii si ulterior fondului de garantare. In acest fel fermierul va face un singur drum, unde va depune toate actele necesare pentru obtinerea creditului.

Vor fi stabilite sase proiecte tip, pentru care beneficiarii vor putea opta: pentru ferma de vaci destinata productiei de lapte (maximum 20 de capete), ferma de legume in camp (maximum 2 hectare), ferma de legume in spatii protejate (cel mult 1000 de metri patrati), livada de pomi si arbusti fructiferi (maximum 5 hectare), ferma pentru cresterea de pasari (maximum 4000 de capete), ferme de crestere si ingrasare porci (maximum 100 de capete).

Se urmareste prin aceasta masura, incurajarea clasei de mijloc, facilitarea de terenuri, comasarea terenurilor agricole, astfel incat exploatarea sa fie mai eficienta.







Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016