Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii agrometeorologice in intervalul 4 - 10 august


Rezerva de umiditate din sol se încadrează în limite satisfăcătoare, în timp ce în zonele de est, sud-est şi, local, în vest ale ţării se vor semnala deficite de apă, se arată în prognoza agrometeorologică valabilă pentru perioada 4-10 august întocmită de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Potrivit sursei citate, sub aspect termic, vremea normală din primele zile ale perioadei analizate va intra treptat într-un proces de încălzire, la nivelul întregului teritoriu agricol al ţării.

Din punct de vedere agrometeorologic, specialiştii ANM precizează că rezerva de umiditate în cultura de porumb pe profilul de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim, pe majoritatea suprafeţelor. Deficite moderate şi chiar ridicate de apă în sol se vor înregistra pe suprafeţe extinse din sud-estul, estul şi, local, în vestul teritoriului.

În ceea ce priveşte prognoza referitoare la vegetaţia culturilor agricole, procesele biologice ale culturilor agricole şi speciilor pomi-viticole vor fi mai intense îndeosebi în a doua parte a intervalului, în cea mai mare parte a zonelor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Temperaturile maxime ridicate din aer situate peste pragul biologic de rezistenţă al plantelor (între 30 şi 32 grade Celsius) vor determina ofilirea temporară şi răsucirea frunzelor în orele amiezii la speciile prăşitoare. Starea de vegetaţie a plantelor se va menţine în ansamblu bună şi medie, respectiv medie şi slabă în semănăturile tardive şi pe areale cu deficite de apă în sol.

În nordul şi centrul ţării, la grâul de toamnă se vor definitiva lucrările de recoltare, iar floarea-soarelui se va afla predominant în fazele de înflorire pe aproape întreg teritoriul agricol.

Cele mai avansate culturi vor fi cele din sudul ţării, care vor parcurge maturitatea deplină, susţin agrometeorologii.

Pe de altă parte, la cultura de porumb se va finaliza înflorirea, iar la hibrizii extratimpurii şi timpurii se va semnala maturitatea în ceară (10-40%).

În majoritatea plantaţiilor pomicole, la seminţoase se vor înregistra fazele de creştere şi dezvoltarea fructelor, acumularea zaharurilor, coacerea rodului, totodată continuându-se recoltarea la soiurile de sâmburoase.

În cazul viţei-de-vie vor predomina creşterea şi dezvoltarea boabelor, acumularea zaharurilor, în timp ce la soiurile timpurii de masă se va continua coacerea în cea mai mare parte a podgoriilor.

Conform ANM, în intervalul 4-10 august, temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 14 şi 24 de grade Celsius, valori apropiate de normalul perioadei, şi între 17 şi 27 grade Celsius în ultimele zile, mai ridicate cu 1 până la 4 grade Celsius în raport cu mediile multianuale.

Totodată, temperatura maximă a aerului se va încadra între 20 şi 33 de grade Celsius în aproape toate zonele de cultură, în timp ce minimele se va situa între 8 şi 21 de grade Celsius în majoritatea regiunilor agricole.

În plus, până miercuri, 10 august, se întrevăd ploi locale, cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, la nivelul întregii ţări.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016