Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conditii de eligibilitate pentru noul program de sustinere a productiei de usturoi
Programul debuteaza in acest asn, fiind continuate, totodata, si programele de sustinere a producatorilor de tomate, schema de ajutor de minimis pentru crescatori de porci Bazana si Mangalita, programul pentru lana, si cel de finantare a abatoarelor mobile.
La videoconferinta au participat secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu si directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Adrian Pintea. In deschiderea videoconferintei, ministrul a reamintit ca principalul obiectiv il reprezinta continuarea platilor realizate de catre APIA, astfel incat pana la 31 martie 2019 toti fermierii sa isi primeasca banii cuveniti.
In acelasi context, ministrul a subliniat ca este foarte importanta pregatirea pentru demararea campaniei 2019 de primire a cererilor de plata, incepand cu data de 1 martie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Ministrul a reiterat programele MADR demarate in anul 2017 care vor continua - Programul de sustinere a produsului tomate in spatii protejate cu o alocare de 3.000 euro pe legumicultor intr-un an, ce a debutat in anul 2017, dar a continuat si in 2018 si se va derula si in 2019.
In ceea ce priveste programul de sustinere a crescatorilor de ovine cu un leu pe kilogramul de lana pentru comercializarea acestui produs, program inceput de asemenea in 2017, ministrul i-a incurajat pe reprezentantii MADR din teritoriu sa ii informeze pe fermieri despre avantajele pe care le pot obtine prina valorificarea productiei de lana.
Referitor la schema de ajutor de minimis pentru sustinerea crescatorilor de porci din rasele Bazna si/sau Mangalita in vederea producerii carnii de porc, ministrul Petre Daea a transmis structurilor din teritoriu sa se mobilizeze pentru derularea in bune conditii si in acest an a schemei.
De asemenea, ministrul a precizat ca grupurile de producatori, crescatorii de animale sau cooperativele pot obtine fonduri europene pentru finantarea unor abatoare mobile prin intermediul Submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. In acest sens, potentialii beneficiari pot depune proiecte privind achizitia si infiintarea de abatoare mobile pana la data de 31 ianuarie 2019.
Avand in vedere ca in sectorul de irigatii, a crescut interesul fermierilor in asocierea in organizatii ale utilizatorilor de apa pentru irigatii, ministrul a incurajat constituirea fermierilor in astfel de organizatii. In egala masura, ministrul a vorbit despre continuarea punerii in functiune si in anul 2019 a sistemelor de irigatii, alt obiectiv prioritar al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a prezentat in cadrul videoconferintei si noul program de activitati pregatit pentru anul acesta. Astfel, in 2019 va debuta programul de sustinere a productiei de usturoi cu 1000 euro/hectar.
Cei care vor primi acest sprijin trebuie sa intruneasca anumite conditii si anume: sa aiba atestat de producator, sa comunice directiilor agricole judetene rezultatele recoltei si sa valorifice productia. Cererile vor trebui depuse la directiile agricole pana la data de 15 mai de catre fermierii care cultiva minim 3.000 mp si valorifica 5 tone pe hectar.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura