Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Condiţiile meteo au favorizat apariţia bolilor şi dăunătorilor în culturile cerealiere
În culturile de cereale păioase monitorizate de agronomii AgroAdvice au apărut problemele specifice acestei perioade, legate în primul rând de apariţia dăunătorilor şi a bolilor. Dintre aceştia, au fost identificaţi cei mai periculoşi pentru această cultură - ploşniţele cerealelor.
Sunt zone în care atacul s-a declanşat deja cu ceva timp în urmă, în altele acum a început şi este de intesitate mica. Din păcate, sunt zone în care sunt prezenţi simultan cei mai periculoşi dăunători ai cerealelor, ploşnitele, specii din genul Eurygaster spp. (care potrivit calculelor noastre reprezinta 98% din ponderea atacului) şi Aelia spp. (numai 2% din pondere), a precizat Gabriel Ioniţă, consultant AgroAdvice.
Ploşniţele din genul Aelia sunt cunoscute sub denumirea de ploşnitele vărgate ale cerealelor. Culturile de păioase, în special grâul, trebuie monitorizate permanent. Specialiştii AgroAdvice recomandă aplicarea insecticidelor cu acţiune combinată, de contact şi sistemică. Tratamentele trebuie aplicate când este atins pragul economic de daunare (PED), care la plosnite are următoarele valori :
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
pentru adulti hibernanti:
- peste 7 exemplare/mp in sole cu stare de vegetatie bună;
- 3-5 exemplare/mp in sole cu stare de vegetatie proasta si densitate necorespunzatoare.
pentru larve:
- 5 larve/mp la graul de consum;
- 3 larve/mp la graul de samanta.
AgroAdvice avertizează şi asupra apariţiei trişilor Haplothrips tritici la grâu, Haplothrips aculeatus la orz şi secară,
Frankliniella intonsa la ovăz. Tratamentele, în acest caz, se aplică atunci când este atins pragul economic de dăunare (PED), care la la tripşi are următoarele valori: pentru adulti: 8 exemplare/spic, pentru larve: 25 exemplare/spic.
Câmpul trebuie să fie monitorizat permanent şi se intervine imediat ce este nevoie. În funcţie de evolutia vremii si a stării de vegetaţie a lanurilor trebuie să fim pregătiţi să aplicam un nou tratament pentru prevenirea şi combaterea complexului de boli la păioase.
AgroAdvice este o companie româno-daneză înfiinţată anul trecut, care oferă servicii de consultanţă şi informaţii de specialitate tuturor fermelor din România. AgroAdvice este un centru de informare şi consultanţă destinat fermierilor, investitorilor în agricultură, distribuitorilor de inputuri şi procesatorilor de produse agricole.
AgroAdvice se adresează, de asemenea, investitorilor străini interesaţi de sectorul agricol din România, oferindu-le consultanţă tehnică, juridică şi financiară.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura