Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei i-a luat in colimator pe producatorii de bere

consiliul-concurentei-i-a-luat-in-colimator-pe-producatorii-de-bere

Contractele de promovare presupun exclusivitate la expunere si, in unele cazuri, achizitionarea unui volum minim de bere sau limitarea sursei de aprovizionare la distribuitorii desemnati.


In urma unei  anchetei derulate pe piata berii, Consiliul Concurentei a constatat ca unitaţile HoReCa incheie fie contracte privind prestarea anumitor servicii de promovare in beneficiul produselor unor producatori, fie contracte prin care producatorii dau spre folosinta gratuita echipamente pentru comercializarea berii draft, continand clauze restrictive.

Referitor la contractele privind instalarea echipamentelor pentru berea draft, durata nelimitata a acestora, combinata cu absenta reglementarii in contracte a posibilitatii de denuntare de catre partenerii HoReCa, s-a stabilit ca acestea elimina posibilitatea acestor unitati de a schimba furnizorul si de a aduce in oferta si marcile altor producatori, reducand, in acest fel, presiunea concurentiala asupra producatorului, proprietar al echipamentului.
Pentru cresterea concurentei pe segmentul HoReCa, Consiliul Concurentei a recomandat introducerea in contracte a optiunii ca unitatile HoReCa sa poata denunta unilateral acordurile privind echipamentele draft, fara penalitati, limitarea duratei contractelor privind plasarea echipamentelor draft la maxim 5 ani, prelungirea fiind posibila prin renegociere si nu tacit.

Totodata, consiliul recomanda ca operatorii HoReCa sa aiba posibilitatea de a achizitiona cu acordul producatorilor echipamentul draft, dupa perioada initiala de 5 ani, la o valoare  reziduala, precum si limitarea la 5 ani a duratei clauzelor privind acordarea sub forma de imprumut a unor bunuri, precum vitrine frigorifice, copertine, corturi, incalzitoare terasa, baruri mobile, umbrele, garduri imprejmuire, meniuri, mobilier, in conditii de exclusivitate, prelungirea fiind posibila prin renegociere si nu tacit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveşte consumul, analiza Consiliului Concurentei a aratat ca ponderea cea mai mare este detinuta de berea ambalata la PET, care reprezinta 54 la suta din berea comercializata in  Romania, urmata de berea la sticla, aproximativ 28 la suta, in timp ce consumul de bere la doze metalice se incadreaza in intervalul 10-15 la suta din piaţa. Consumul de bere la PET indica o preferinţa pentru consumul casnic şi mai puţin pentru segmentul HoReCa.

O particularitate a pietei romanesti este legata de consumul de bere la draft, care reprezinta un procent mic din totalul vanzarilor, sub 5 la suta, spre deosebire de piata europeana, unde consumul de bere la draft reprezinta o traditie. Din cantitatea totala de bere comercializata in Romania, aproximativ 46 la suta reprezinta bere din segmentul mediu, 33 la suta bere din segmentul economic, 19 la suta  bere premium si doar 2 la suta superpremium.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016