Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Consiliul Judeţean Alba vine în sprijinul agricultorilor care accesează fonduri prin măsura 141
Consiliul Județean Alba a iniţiat constituirea unei comisii de lucru la nivel judeţean pentru a veni în sprijinul agricultorilor care doresc să acceseze fonduri din Programul Naţional de Dezvoltare, prin măsura 1.4.1 şi pentru a lămuri o serie de neclarităţi legate de cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii unei astfel de finanţări. În comisia de lucru au fost cooptaţi reprezentanți ai Direcției Județene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, ai Direcției Generale a Finanțelor Publice, ai Casei Județene de Pensii si ai Casei de Asigurări de Sănătate Alba.
„Am constatat că la nivelul județului Alba existau neclarități privind autorizațiile pe care cetățenii trebuie să le aibă pentru a accesa astfel de fonduri, precum și neclarități în privința taxelor și impozitelor ce trebuiesc plătite. Am chemat lângă noi toate instituțiile responsabile și am reușit să clarificăm cea mai importantă problemă, cea privind regimul fiscal al veniturilor din agricultura realizate de persoane fizice autorizate ce beneficiază de finanțări prin măsura 1.4.1.”, a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
În urma discuțiilor dintre reprezentanții instituțiilor mai sus amintite s-a decis că, pentru a beneficia de fonduri nerambursabile, persoanele fizice care realizează venituri din agricultura trebuie sa dețină autorizații eliberate de Oficiul Registrului Comerțului pentru activitățile pentru care solicita finanțare.
In ceea ce privește veniturile din agricultură considerate neimpozabile, în această categorie sunt incluse veniturile realizate de proprietar din valorificarea in stare naturala a produselor obținute de pe terenurile agricole, proprietate privata sau luate in arenda si veniturile realizate din creșterea animalelor si pasărilor, apicultura si sericicultura.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Se considera in stare naturala produsele agricole obținute după recoltare, precum si cele de origine animala (lapte, lâna, oua, piei crude si altele asemenea). In acest sens s-au făcut precizări la veniturile din subvențiile primite care sunt neimpozabile in ințelesul impozitului pe venit si pentru care nu se datorează contribuții pentru asigurări de sănătate.
Persoanele fizice autorizate si cele care urmează a se autoriza, pentru finanțări prin Măsura 141, care realizează venituri sub 8088 lei/an nu au obligația sa se asigure in sistemul public de pensii.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura