Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Consumul de carne de porc este fără pericol pentru populaţie
Consiliului Ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) spune că, în acest moment, consumul de carne de porc este fără pericol pentru consumatori şi recomandă populaţiei să nu aibă reţineri din acest punct de vedere.
"Consiliul Ştiinţific a analizat măsurile întreprinse de ANSVSA ca urmare a introducerii în România, în condiţiile de comerţ intracomunitar, a unor cantităţi de carne de porc suspectă de contaminare cu dioxină, provenită din mai multe state membre, cu origine Irlanda", se arată într-un comunicat de duminică al instituţiei, citat de Mediafax.
Astfel, Consiliul Ştiinţific a apreciat că măsurile întreprinse de ANSVSA, care a început investigaţiile înainte de a fi notificată de către Comisia Europeană, au fost în acord cu reglementările europene pentru asemenea situaţie de criză şi eficiente.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Consiliul Ştiinţific, luând în considerare şi rezultatele studiului Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) privind reacţiile adverse la consumul de carne de porc contaminată cu dioxină, la nivelul înregistrat în acest incident, în condiţiile unui consum mare, zilnic, pe o durată de 90 de zile (situaţie de fapt exagerată), situaţie care nu s-a înregistrat în România, nu ar putea conduce la efecte adverse asupra sănătăţii consumatorilor", precizează sursa citată.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News