Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Copa-Cogeca solicita Comisiei Europene ca produsele acoperite de legislatia UE privind IG-urile sa fie protejate pe internet
Copa-Cogeca a adresat Comisiei Europene o scrisoare prin care solicita ca produsele acoperite de legislatia UE privind IG-urile sa fie protejate pe internet
In asentimentul CEVI, Confederatia europeana a viticultorilor, Copa-Cogeca a trimis marti o scrisoare Comisiei Europene, solicitand ca produsele cu specific european ale caror nume sunt protejate de imitatii prin sistemul european al indicatiilor geografice (IG) sa fie protejate si pe internet.
Aceasta a avut loc in contextul in care ICANN, societatea americana responsabila de atribuirea noilor nume de domenii de internet, a activat procedurile de inregistrare a unor domenii noi, asociate anumitor produse agricole si puse la dispozitia unor intreprinderi private contra cost (de exemplu, „.vin” sau „.wine”).
In urma interventiei autoritatilor europene si a guvernelor statelor membre din data de 4 aprilie, ICANN a oferit intreprinderilor candidate precum si sectorului vitivinicol un termen suplimentar de 60 de zile pentru a identifica o solutie la problema protejarii indicatiilor geografice (IG) in contextul numelor de domeniu „.vin” si „.wine”.
Valoarea vinurilor europene cu indicatie geografica a ajuns la 30.376 milioane de euro in 2010. Anumite vanzari au deja loc pe internet, tendinta care promite sa se intensifice pe viitor. Stabilirea unui nou nume de domeniu poate fi un lucru benefic pentru sectorul vitivinicol european, cata vreme viitorii proprietari ai acestuia se asigura de securitatea utilizarii sale si protejeaza vinurile recunoscute pentru calitatilor lor specifice si acoperite de legislatia europeana a indicatiilor geografice (IG).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„De aceea, solicitam crearea unui sistem care sa asigure protejarea indicatiilor geografice europene (IG) in contextul vanzarilor pe internet”, a declarat Pekka Pesonen, Secretarul-General al Copa-Cogeca.
Acesta a avertizat „O solutie neadecvata la aceasta problema ar putea sa creeze un precedent pentru alte produse acoperite de IG-uri si ar putea fragiliza politica Comisiei privind protectia indicatiilor geografice, precum si viitoarele negocieri comerciale bilaterale. Utilizarea libera a acestor nume de domeniu ar putea duce la o folosire defectuoasa a sistemului european al IGurilor si ar risca de asemenea sa induca in eroare consumatorii in ceea ce priveste produsele”.
Copa-Cogeca ii solicita Comisiei sa ia atitudine si sa protejeze specialitatile regionale si produsele de calitate acoperite de IG-uri cu ocazia negocierilor cu ICANN privind numele de domeniu „.vin” si „.wine”. Delegarea acestor nume de domeniu este de neconceput in situatia in care candidatii nu sunt in masura sa asigure protectia indicatiilor geografice (IG), a avertizat Pesonen.
Autor:
Cristina Enescu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News