Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Costel Caraş, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Bovine, anunţă proteste pentru sfârşitul acestei luni


Crescătorii de bovine i-au spus, vineri, la Râşnov, ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, că dacă nu vor primi subvenţiile naţionale şi pe cele europene vor declanşa protestele şi vor aduce animalele în Piaţa Victoriei din Capitală, informează NewsIn.

Costel Caraş, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Bovine, declarat că fermierii sunt pregătiţi să declanşeze proteste în perioada 15-21 mai, dorind să atragă atenţia cu privire la situaţia îngrijorătoare din domeniul zootehnic.

„Sunt o grămadă de ferme care vor da faliment dacă nu primesc urgent subvenţiile, iar altele se află la limta de subzistenţă. În toate statele Uniunii Europene agricultura este subvenţionată în mai mică sau mai mare măsură, în timp ce în România acest domeniu este lăsat să moară”, a spus Caraş, care este şi proprietarul unei ferme de vaci cu 150 de capete.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, le-a spus fermierilor că ministerul pe care îl conduce face eforturi atât pentru a plăti toate restanţele către agricultori pînă la data de 10 mai, cât şi pentru a termina plata subvenţiilor agricole pe anul 2009 pînă la finalul lunii mai, cu o lună mai devreme decît termenul prevăzut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Am aprobat în Guvern un ajutor de criză pentru producătorii de lapte, care va fi plătit mai ales fermierilor din zonele defavorizate. De asemenea, am contractat un credit de Trezorerie de 4 miliarde de lei cu care se vor plăti subvenţiile în perioada următoare”, a spus ministrul agriculturii.

Mihail Dumitru s-a aflat vineri la Râşnov, unde timp de trei zile au fost organizate „Zilele Crescătorilor de Taurine”, prilej pentru schimb de experienţă în domeniul zootehnic, dar şi pentru un dialog între fermieri şi autorităţi.

„ Zootehnia trebuie să devină vârful de lance al agriculturii în viitorul nu prea îndepărtat, obiectivul meu fiind dezvoltarea acestui sector. Am obţinut de la Uniunea Europeană o derogare de încă doi ani privind îndeplinirea standardelor în domeniul controlului laptelui şi ne preocupă ca, în ciuda problemelor financiare cu care ne confruntăm, să sprijinim acest sector important”, a asigurat Mihail Dumitru.

La evenimentul de la Râşnov sunt prezenţi cei mai importanţi 17 crescători de animale din 15 judeţe ale ţării, cele mai multe animale aduse la expoziţie fiind din rasa Holstein.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016