Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covasna: 11 fapte penale pe furturi agricole, din aprilie până în prezent

Potrivit Inspectoratului de Poliţie (IJP) Covasna, furturile agricole continuă în această perioadă, în zone rurale ale judeţului Covasna precum Vâlcele, Baraolt- Căpeni, Boroşneul Mare, Sânzieni şi Cătălina, transmite corespondentul Informatia.ro (Amos News).

Şeful Serviciului Poliţiei de Ordine Publică din cadrul IPJ Covasna, comisarul Gheorghe Roghină, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că furturile ce au ca ţintă produsele agricole sunt săvârşite, în general, de membri ai cumunităţilor rrome.

Din luna aprilie a acestui an şi până în prezent, au fost înregistrate în judeţul Covasna 11 fapte de natură penală, dintre acestea nouă fiind furturi şi două distrugeri de culturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Se fură de la oameni, se fură cartofi, lucernă, ce este de sezon. Din păcate, sunt foarte multe distrugeri din cauza acestor furturi. Avem agenţi pe teren în toate zonele problematice, gata să intervină în cazul în care apar unele probleme, inclusiv în zona Căpeni de la Baraolt", a explicat Gheorghe Roghină.

Acesta a mai adăugat că poliţiştii au fost distribuiţi în patrule mixte, pentru preîntâmpinarea conflictelor, acţionând şi alături de jandarmi. Referindu-se la situaţia de la Căpeni, unde, după conflictul de proporţie ce a avut loc în luna iunie a anului trecut, când pe fondul furturilor rromilor a izbucnit un puternic conflict între comunitatea acestora şi restul locuitorilor din sat, s-a vorbit despre înfiinţarea unui post de poliţie, Roghină a explicat că acest lucru nu a fost realizabil, din cauza lipsei de bani şi a altor posibilităţi legate de locaţie.

Roghină a ţinut să precizeze că rolul poliţiştilor nu este acela de a realiza paza, atenţionând că, potrivit Legii 9/ 2007, primăriile sunt responsabile cu aceasta, având diverse posibilităţi în acest sens.

Arătând că există comune precum Zagon, Bodoc, Belin, Hăghig sau Cătălina, unde au fost înfiinţate poliţii comunitare, Gheorghe Roghină a menţionat că, aşa cum prevede Legea 9, şi primarii din alte localităţi ar trebui să se preocupe de pază şi să încerce găsirea unor formule convenabile în acest sens, din moment ce vechea pază, prin rotaţia locuitorilor, nu mai este legală.

Potrivit Legii 9/ 2007, primarii sunt obligaţi să ia măsuri în vederea asigurării bunurilor publice şi ale cetăţenilor şi răspund pentru întocmirea planului de pază a comunei, în vreme ce modalităţile de efectuare a pazei în mediul rural se stabilesc prin hotarâri a consiliilor locale, după consultarea prealabilă a locuitorilor. Legea mai prevede că plata serviciilor de pază în mediul rural, precum şi procurarea de echipamente de protecţie, însemne şi mijloace de apărare sau utilitare, necesare bunei executări a serviciului de pază, se asigură din bugetele locale; în acest sens, pentru plata serviciilor de pază, consiliile locale pot institui taxe speciale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016