Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Covasna: Falimentul Mopaco ii afecteaza pe elevii din judet
Intrarea Mopaco SA in insolventa i-a lasat fara corn pe scolarii din judetul Covasna. Compania castigase licitatia organizata de Consiliul Judetean pentru furnizarea in scoli a produselor de panificatie, in cadrul programului "Cornul si laptele".
Autoritatile judetene sunt nevoite sa organizeze o noua licitatie, procedura urmand sa dureze mai bine de o luna. In tot acest interval, cei 24.000 de elevi covasneni vor primi doar laptele, fara corn.
"In contract este stipulat faptul ca in cazul in care sunt nereguli, firma care a castigat licitatia trebuie sa gaseasca solutii pentru ca elevii sa primeasca cornul. Stim ca cei de la Mopaco au purtat discutii cu alti producatori, insa nimeni nu a vrut sa livreze cornul, spunand ca pretul este foarte mic, iar afacerea nu este rentabila. Astfel, va trebui sa organizam o noua licitatie, procedura dureaza in jur de 30-35 de zile, sau chiar mai mult, in cazul in care una din firmele care a pierdut licitatia va depune contestatie. Licitatia a fost pusa luni pe SEAP", explica Nagy József, vicepresedintele CJ.
Luna trecuta, presedintele patronatului din morarit si panificatie atragea atentia ca reducerea TVA in panificatie este singura cale de a evita un val de falimente la producatorii de paine.
"Este absolut necesar sa realizam acest deziderat pentru ca, altfel, industria de morarit si panificatie este aproape de faliment", spunea Aurel Popescu, presedintele ROMPAN.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
La randul sau, Catalin Grigoriu, managerul Pambac SA, "prevestea" in luna februarie ca producatorii care aleg sa lucreze in pierdere risca sa iasa din piata.
"Cred ca daca o parte din competitorii nostri vor continua sa actioneze asa cum o fac astszi, si anume alegand uneori sa vandaă in pierdere, vom asista si la alte falimente. Nu poti lucra la nesfarsit in pierdere, de aceea cred ca in urmatorii ani vor mai iesi din piata inca unul sau doi jucatori", spunea acesta intr-un interviu acordat revistei Modern Buyer.
Revenind la situatia din Covasna, acelasi lucru sustin ceilalti panificatori din judet, care nu se inghesuie sa participe la licitatie datorita pretului mic oferit. Laszlo Dioszegi, patronul cunoscutei brutarii covasnene, spune ca oferta celor de la CJ este prea mica si ca nu acopera costurile de productie.
"Contractul cu CJ prevede un pret de 21-25 de bani pe fiecare corn, iar noi nu am considerat ca merita. E un pret prea mic, nu se acopera nici cheltuielile de productie, plus ca mai trebuie ambalat si etichetat. in mod normal, costul unui corn de 100 de grame e undeva la 60 de bani plus TVA. Cornul pentru copii trebuie sa fie si gustos si hranitor, asa ca nu poate fi realizat cu 25 de bani. Daca primeam un pret de vanzare de 50 de bani plus TVA, ne implicam, asa insa nu merge", a declarat patronul brutariei pentru Covasna Media.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi