Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Craiova: APIA a dat subvenţia unui sătean cu acelaşi nume
Un cetăţean din Bucovăţ se luptă de un an să recupereze subvenţia dată din greşeală de APIA altui sătean din comună cu acelaşi nume. Autorităţile l-au poftit pe om să le dea în judecată ca să-şi primească cei 400 euro subvenţie UE, scrie Adevarul.
Aventurile lui Gheorghe Lincă, consilier local în Bucovăţ, au început în urmă cu mai bine de un an, când omul aştepta, nerăbdător, să primească cei 400 de euro pentru suprafaţa pe care a cultivat-o în 2007. Plănuia să îi folosească la lucrările din toamnă, când, ca toţi oamenii care locuiesc la ţară, Gheorghe Lincă vroia să îşi are şi să îşi semene pământul. Socotelile omului nu s-au potrivit însă, pentru că funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură din Dolj au comis o greşeală. L-au confundat pe omul nostru cu un alt Gheorghe Lincă din Bucovăţ, deşi instituţiile bancare unde erau deschise conturile în care trebuiau viraţi banii erau diferite. Cel care a primit în final subvenţia pe suprafaţă de la Uniunea Europeană a fost în final tizul consilierului Lincă din Bucovăţ şi, de atunci, viaţa omului s-a transformat în coşmar.
A început tentativele de recuperare a banilor mai întâi la APIA Dolj, unde a depus un morman de plângeri şi sesizări. După ce a văzut că lucrurile nu se mişcă, omul s-a dus şi la Poliţie, convins fiind că măcar aici i se va face dreptate. Dosarul în care sunt cercetaţi directorul de pe atunci al APIA, Emil Călugăru şi alţi funcţionari din APIA trenează însă de câteva luni, iar omul a rămas tot cu buza umflată. „Am cheltuit foarte mulţi bani cu drumurile către instituţii şi am intrat în colaps. Nu am mai putut să cultiv nimic din cauza asta şi, ca niciodată, am lăsat pământul pârloagă. Nu am putut nici să-i dau în judecată pentru că aşa sunt legile în ţara asta, ar fi trebuit să plătesc o taxă de timbru de 10% din cei 400 euro şi nu i-am avut”, a povestit pentru Adevărul Gheorghe Lincă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura