Creditare: A fost aprobata prima unica de garantare aplicata pentru 2014
Publicat la data de 13 Ian. 2014 in:
Stiri Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a aprobat in data de 10 ianuarie 2014 nivelul primei unice de garantare ce se va practica in anul 2014 in cadrul schemei de garantare pentru agricultura.
Astfel, potrivit Ministerului, acesta va fi de 1, 25% pe an pentru beneficiarii garantiilor acordate de Fondul de Garantare al Creditului Rural – IFN SA, pe schema de garantare pentru agricultura, atat pentru garantiile existente in sold la 31 decembrie 2013, cat si pentru cele acordate in cursul anului 2014.
Prima unica de garantare se va aplica pentru masurile 121 - ”Modernizarea exploatatiilor agricole” si 123 - ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice”, pentru partea acoperita de prevederile art.36 din Tratatul instituind Comunitatea Europeana.
Decizia a fost luata in urma propunerii venite din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural, in vederea crearii conditiilor necesare pentru continuarea schemelor de garantare. Practicarea unei prime de garantare unice de 1,25% pe an prezinta avantaje si prin diminuarea costurilor suportate de beneficiari cu efecte favorabile in implementarea proiectelor si cresterea absorbtiei fondurilor europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Prima de garantare perceputa de gestionarul fondului de garantare reprezinta o prima unica a carei valoare se stabileste anual la propunerea gestionarului fondului de garantare, luand in considerare conditiile pietei si se aproba prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>