Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fondul de Garantare a Creditului Rural a redus valoarea comisionului unic de garantare
Decizia intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie, estimandu-se ca aproximativ 10.000 de societati agricole ar putea beneficia de aceasta masura.
Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2019, FGCR va practica un comision unic de garantare de 1,6%, atat la soldurile garantiilor aflate in portofoliu, cat si cele ce se vor acorda incepand cu aceasta data, fata de 3,8%, valoarea comisionului practicat pana acum.
Exceptie fac beneficiarii care au garantii in sold la data de 31 decembrie a fiecarui an sau pentru care se solicita prelungirea garantiei, a caror capacitate de plata depinde de existenta unor conditii favorabile durabile sau sunt in incapacitate de plata sau in pragul incapacitatii de plata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Pentru acestia, nivelul comisionului va fi de 6,3%, inclusiv in cazul celor pentru care s-a descris procedura insolventei (in prezent exista in sold doar doua garantii la care nivelul comisionului nu poate fi redus, incepand cu anul 2019).
Potrivit Programului de Guvernare una dintre prioritati este acordarea de garantii de stat in procent de 80% din valoarea creditului de reproductie pentru realizarea productiei agricole si procesarea produselor agricole, pentru realizarea investitiilor cu finantare europeana, realizarea altor investitii in ferme, precum si pentru achizitia de teren agricol.
In vederea indeplinirii acestor obiective, atat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cat si Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA au depus eforturi pentru a identifica modalitati care vizeaza facilitarea accesului la finantare a producatorilor agricoli, realizand analize privind problemele din acest sector, mecanismele si procedurile aferente garantarii. Una din problemele identificate de catre institutiile finantatoare si beneficiari a fost nivelul comisioanelor practicate de fondurile de garantare.
Potrivit estimarilor efectuate de catre FGCR, circa 10.000 de societati din agricultura zootehnie si acvacultura ar putea beneficia de aceasta masura. Printre efectele asteptate in urma acordarii de garantii cu comision redus, se regasesc cresterea productiei si calitatii acesteia, sporirea volumului de marfa destinata pietei interne si externe, cu impact pozitiv asupra produsului intern brut, precum si cresterea veniturilor la bugetul de stat.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi