Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Credite de 950 de milioane de lei acordate de Agricover in cursul anului trecut

credite-de-950-de-milioane-de-lei-acordate-de-agricover-in-cursul-anului-trecut

Suma este cu 14 la suta mai mare decat valoarea creditelor acordate de aceeasi institutie in 2014.


Agricover Credit IFN, prima institutie financiara non-bancara specializata exclusiv pe finantarea agriculturii, a inregistrat in 2015 un profit operational de 25.620.000 lei, in crestere cu 17% fata de anul 2014.

„Crestere sanatoasa – asa arata rezultatele inregistrate de Agricover Credit IFN in 2015. Am obtinut un profit net de peste 17,3 milioane Lei, in crestere cu 5% fata de 2014 si o valoare a creditelor acordate de 950 milioane Lei, in crestere cu 14%. Portofoliul variat al produselor si calitatea serviciilor oferite, adaptate in permanenta la nevoile financiare reale ale fermierilor, flexibilitatea si eficienta in activitatea de finantare au fost factori hotaratori in obtinerea acestor rezultate. Intelegem domeniul si suntem mereu aproape si receptivi la solicitarile clientilor nostri oferindu-le solutii inovatoare, menite sa-i ajute in cresterea performantei activitatii si a profitabilitatii afacerilor lor”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.
 
In 2015, compania a continuat sa lanseze produse inovatoare, precum Creditul Avans Porumb Forward - o solutie de finantare destinata fermierilor care aleg sa valorifice recolta pe baza unui contract forward, pentru a beneficia de preturi favorabile, inainte de perioada de recoltare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, decizia multor fermieri de a nu valorifica productia imediat dupa recoltare a insemnat pentru Agricover Credit dublarea valorii creditelor pe stoc, comparativ cu 2014. Cresterea interesului din partea clientilor pentru acest tip de finantare a reprezentat o oportunitate pentru companie de a raspunde imediat solicitarilor specifice ale acestora.
 
Numarul de clienti activi ai Agricover Credit s-a ridicat la peste 1.700 in 2015, in crestere cu 10% fata de anul anterior. De asemenea, un aspect important l-a constituit extinderea portofoliului catre clientii micro, mici si mijlocii. Pentru anul 2016, compania are in vedere continuarea acestei directii de dezvoltare a portofoliului si construirea unor noi produse speciale pentru acest segment.  
 
Anul agricol 2015 a fost unul dificil din punct de vedere al profitabilitatii afacerilor din agricultura, fiind inregistrate scaderi ale productiilor de cereale si oleaginoase cu circa 30%, precum si o volatilitate crescuta a preturilor la nivel mondial. Acesti factori au determinat prudenta in ceea ce priveste politica de creditare, provizionare si de majorare a expunerii pe client.
 
Totodata, avand in vedere evolutiile recente ale pietei, este de asteptat ca o mare parte din creditul furnizor utilizat pe scara larga de fermieri pentru achizitia de inputuri necesare productiei, sa fie inlocuit cu creditul financiar, mai atractiv si mai transparent. Din acest punct de vedere, Agricover Credit detine toate resursele si cunostintele necesare pentru a oferi solutii care raspund nevoilor actuale de finantare a fermierilor. 
 
Automatizarea fluxurilor operationale, prin dezvoltarea unui sistem informatic complex, va reprezenta un motor de crestere in 2016. Acesta va asigura un plus de flexibilitate si de eficienta in activitatea de finantare prin reducerea timpului de asteptare si procesare a informatiilor. Fermierii vor continua, astfel, sa beneficieze, simplu si rapid, de solutii personalizate si inovatoare, intr-o maniera nebirocratica (time to money 7 zile).  
 
In acelasi timp, planurile Agricover Credit pentru 2016 includ deschiderea a patru noi sucursale pentru a fi mai aproape de clienti si a raspunde mai rapid solicitarilor acestora. Procesul de extindere face parte din linia strategica a companiei vizand cresterea eficientei operationale si proximitatea fata de clienti. De asemenea, compania are in vedere si extinderea echipelor sale din teren, pentru o mai buna acoperire zonala a numarului de clienti in crestere.

Agricover Credit este prima institutie financiara din Romania care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Cunoasterea si intelegerea specificului activitatii agricole permit dezvoltarea unei game variate de produse inovatoare pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor intr-o maniera flexibila, adaptata nevoilor si caracteristicilor celor carora li se adreseaza.
 
Echipa comerciala mobila, formata din consultanti financiari, acopera intreg teritoriul tarii, deplasandu-se la sediul clientului pentru a oferi suport in alegerea celei mai bune solutii de finantare, intocmirea dosarului de creditare si accesul la finantare in cel mai scurt timp.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016