Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creditele pentru achizitionarea de terenuri agricole vor fi garantate de Guvern

creditele-pentru-achizitionarea-de-terenuri-agricole-vor-fi-garantate-de-guvern

Anuntul a fost facut de catre ministrul Agriculturii, Petre Daea, in timpul sedintei de guvern din aceasta saptamana.


In cursul zilei de joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea a anuntat ca  Guvernul va acorda garantii de stat pentru 80% din creditele luate pentru achizitionarea de terenuri agricole, acesta precizand totodata ca isi mentine promisiunea referitoare la acordarea subventiilor in agricultura pana pe 31 martie.
 
„Este raspunsul juridic la un alt obiectiv prevazut in programul de guvernare conform caruia asiguram credite pentru fermieri, pentru cumparare de terenuri, pentru capitalul de lucru, pentru investitii cu garantii de stat 80% pentru cumpararea de terenuri, restul de 20% se asigura garantiile prin terenul cumparat in urmatoarele condiţii: dobanda de maxim 2% peste ROBOR, iar comisionul de garantare redus de la 3,8 la 2%. Pentru fiecare fermier, plafonul este pana la 3 milioane euro”, a declarat la inceputul sedintei de guvern, ministrul Agriculturii.

In acest sens, a fost adoptata o ordonanta de urgenta care modifica si completeaza trei acte normative care legifereaza aspecte legate de finantarea domeniului agricol, respectiv OUG nr.43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordului-cadru cu CE si FMI si OUG 49/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit si politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum si a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul garantarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Cu aceeasi ocazie, Daea a reamintit ca este pentru prima oara cand subventiile agricultorilor se acorda incepand cu data de 23 februarie, reconfirmand totodata faptul ca la sfarsitul acestei luni, toate subventiile pentru campania 2016 vor fi platite catre fermieri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016