Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Crescatorii de albine cer urgentarea adoptarii Programului National Apicol
Scopul Programului National Apicol pentru perioada 2017-2019 este de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole, iar cele patru actiuni pentru care se acorda sprijin financiar sunt: asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori; combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei; rationalizarea transhumantei; masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune.
„Atragem atentia ca exista riscul major ca datorita acestei amanari apicultorii sa nu mai poata accesa aceste fonduri, ce reprezinta singura sursa de sustinere a apiculturii, fonduri europene si nationale, prin decontarea anumitor cheltuieli efectuate, dupa publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii, dar nu mai tarziu de 31 iulie” sustin apicultorii.
Acestia mai spun ca timpul de aproximativ o luna pana la data limita la care se poate depune documentatia aferenta este foarte scurt, avand in vedere ca in anii anteriori apicultorii aveau 4 luni la dispozitie pentru a intocmi documentatia necesara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Solicitam autoritatilor statului, implicit Guvernului Romaniei si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa faca toate demersurile necesare pentru aprobarea in regim de urgenta, in urmatoarea sedinta de Guvern a Hotararii privind Programul National Apicol”, se arara intr-un comunicat al celor doua organizatii.
Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, apicultorii romani vor putea beneficia, in 2017, de un sprijin financiar de 16,19 milioane de lei prin Programul National Apicol 2017-2019, suma totala alocata programului pentru cei trei ani fiind de 48,5 milioane de lei.
Valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, alocat pentru Programul national apicol pentru perioada 2017-2019, este de 48.576.902,06 lei, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei Europene din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor nationale de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole prezentate de statele membre.
Potrivit proiectului de act normativ, suma totala alocata programului este distribuita in mod egal pe anii 2017 — 2019, respectiv cate 16.192.302,19 lei in fiecare din acesti ani.
Scopul Programului national apicol pentru perioada 2017-2019 este de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole, iar cele patru actiuni pentru care se acorda sprijin financiar sunt: asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori; combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei; rationalizarea transhumantei; masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi