Publicat in: Stiri
Crescatorii de albine cer urgentarea adoptarii Programului National Apicol
Scopul Programului National Apicol pentru perioada 2017-2019 este de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole, iar cele patru actiuni pentru care se acorda sprijin financiar sunt: asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori; combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei; rationalizarea transhumantei; masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune.
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania si Federatia Nationala Pro Agro solicita Guvernului sa aprobe in regim de urgenta Hotararea de Guvern privind aprobarea Programului National Apicol, astfel incat apicultorii sa poata beneficia de sumele prevazute si aprobate de Parlamentul European.
 
„Atragem atentia ca exista riscul major ca datorita acestei amanari apicultorii sa nu mai poata accesa aceste fonduri, ce reprezinta singura sursa de sustinere a apiculturii, fonduri europene si nationale, prin decontarea anumitor cheltuieli efectuate, dupa publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii, dar nu mai tarziu de 31 iulie” sustin apicultorii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acestia mai spun ca timpul de aproximativ o luna pana la data limita la care se poate depune documentatia aferenta este foarte scurt, avand in vedere ca in anii anteriori apicultorii aveau 4 luni la dispozitie pentru a intocmi documentatia necesara.
 
„Solicitam autoritatilor statului, implicit Guvernului Romaniei si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa faca toate demersurile necesare pentru aprobarea in regim de urgenta, in urmatoarea sedinta de Guvern a Hotararii privind Programul National Apicol”, se arara intr-un comunicat al celor doua organizatii.
 
Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, apicultorii romani vor putea beneficia, in 2017, de un sprijin financiar de 16,19 milioane de lei prin Programul National Apicol 2017-2019, suma totala alocata programului pentru cei trei ani fiind de 48,5 milioane de lei.
 
Valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, alocat pentru Programul national apicol pentru perioada 2017-2019, este de 48.576.902,06 lei, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei Europene din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor nationale de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole prezentate de statele membre.
 
Potrivit proiectului de act normativ, suma totala alocata programului este distribuita in mod egal pe anii 2017 — 2019, respectiv cate 16.192.302,19 lei in fiecare din acesti ani.
 
Scopul Programului national apicol pentru perioada 2017-2019 este de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole, iar cele patru actiuni pentru care se acorda sprijin financiar sunt: asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori; combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei; rationalizarea transhumantei; masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
Premierul Romaniei s-a intalnit la sediul MADR cu ministrul Florin Barbu pentru a planifica...
MADR anunta modificari pentru fermierii care primesc subventii APIA
MADR anunta modificari pentru fermierii care primesc subventii APIA
„In luna mai a anului curent a fost aprobat Regulamentul (UE) 2024/1468 de modificare a...
MADR intampina probleme. Solicitantii nu beneficiaza de transparenta
MADR intampina probleme. Solicitantii nu beneficiaza de transparenta
Una dintre liniile de finantare din PNS lansata anul acesta intr-un mod total netransparent, in...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016