Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de albine, in atentia Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European

În prezent, numărul albinelor în Europa se află în declin drastic. Câte albine vor supraviețui iernii? Ne putem imagina o lume fără cireșe sau roșii? Întrucât aproximativ 60 - 70% din hrana noastră provine din plante polenizate de albine, dispariția continuă a albinelor la nivel global va amenința existența fructelor și legumelor noastre preferate, respectiv a unui număr mare de plante terestre.
Comisia PE pentru Agricultură a votat săptămâna aceasta prima sa propunere de soluții cu privire la situația alarmantă din sectorul apicol și a propus măsuri pentru a opri declinul populației de albine și a industriei apicole europene.

Rezoluția propusă solicită elaborarea unui plan de acțiune cu scopul combaterii fenomenului de mortalitate a albinelor, utilizarea mai multor fonduri pentru sectorul apicol și includerea unor boli specifice albinelor și a medicamentelor pentru tratarea acestora în strategia veterinară europeană. De asemenea aceasta prevede o mai mare atenție la etichetarea mierii vândute în Europa, respectiv includerea originii și ingredientelor pe etichetelor produselor apicole.

Pentru Alojz Peterle (Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), Slovenia), apicultor și fost președinte al Asociației slovene de apicultură, cea mai eficientă măsură de combatere a mortalității albinelor ar fi o abordare globală care vizează îmbunătățirea calității mediului. „Numărul albinelor este din ce în ce mai scăzut datorită poluării mediului [...] Nu este suficient să obținem medicamente, trebuie să reducem pesticidele și biacidele".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisia Europeană a aprobat programele naționale pentru toate cele 27 de state membre ale UE pentru îmbunătățirea producției și comercializarea produselor apicole, sporind sprijinul anual de la 26 milioane de euro în perioada 2008-2010 la 32 de milioane în perioada 2011-2013. Rezoluția Parlamentului solicită creșterea sprijinului financiar acordat după 2013.

Potrivit eurodeputatului Paolo De Castro (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, Italia), președintele Comisiei pentru agricultură și raportorul rezoluției PE, deși programele naționale s-au dovedit productive și eficiente, „creșterea mortalității albinelor solicită aplicarea unor măsuri și acțiuni urgente prin consolidarea politicii sectorului din cadrul reformei PAC, după 2013".

Finanțarea ar fi utilizată în mod special pentru sprijinirea apicultorilor și acordarea fondurilor necesare proiectelor de cercetare naționale, cu scopul descoperii unor metode de control a acarianului Varroa și a altor amenințări cu care se confruntă albinele.

Rezoluția finală va fi votată în cadrul sesiunii plenare din noiembrie de la Strasbourg.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016