Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de animale pot depune cererile pentru ajutorul de stat. Plata se face pana la 30 iunie 2022

crescatorii-de-animale-pot-depune-cererile-pentru-ajutorul-de-stat-plata-se-face-pana-la-30-iunie-2022

Crescatorii de bovine, porcine si pasari pot depune cererile pentru ajutorul de stat, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intr-un comunicat.


Cererile pentru sustinerea activitatii crescatorilor de animale, in contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, pot fi depuse in urmatoarele 20 de zile, iar plata ajutorului de stat va fi efectuata pana la data de 30 iunie 2022.

Deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul aprobarii de catre Comisia Europeana a schemei de ajutor de stat in valoare de 91 de milioane de euro (453,8 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri, se arata in comunicatul MADR
 
Valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat este de 453.899.000 lei si este repartizata astfel:
a) 170.250.000 lei pentru sectorul bovine;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
b) 167.649.000 lei pentru sectorul suine;
c) 116.000.000 lei pentru sectorul avicol.
 
In data 21 aprilie 2022 a fost aprobata, la propunerea Ministerului Agriculturii, Ordonanta de Urgenta nr. 51/2022 prin care este instituita o schema de ajutor de stat pentru a compensa o parte din pierderile pe care fermierii le-au inregistrat in ultimii doi ani din cauza perturbarii lanturilor de aprovizionare ca urmare a restrictiilor sanitare.
 

Banii ajung la crescatorii de animale pana la sfarsitul lunii iunie

 
Potrivit sursei citate, plata ajutorului de stat va fi efectuata pana la data de 30 iunie 2022 de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 
„Sprijinim crescatorii de animale prin acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa si a contracara o parte din pierderile pe care fermierii le-au inregistrat in ultimii doi ani, cauzate de restrictiile sanitare si perturbarea lanturilor de aprovizionare. Prin acordarea acestui sprijin in valoare totala de aproape 454 de milioane de lei, complementar celorlalte programe de sprijin destinate sectorului zootehnic, oferim fermierilor ajutorul de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatea in conditii de normalitate” a transmis Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.
 

Categoriile de beneficiari care se incadreaza pentru ajutorul de stat

 
Ajutorul de stat se acorda pentru urmatoarele categorii de beneficiari:
 
a) in sectorul bovine, crescatorilor persoane fizice, persoane juridice, intreprinderi individuale sau familiale, persoane fizice autorizate, care, in anul 2022, desfasoara activitate de crestere a bovinelor;
 
b) in sectorul suine, crescatorilor intreprinderi individuale si familiale, persoane fizice autorizate, dupa caz, precum si persoane juridice care, in anul 2021, au desfasurat activitate de ingrasare si/sau reproductie a suinelor in exploatatii autorizate sanitar veterinar;
 
c) in sectorul avicol, crescatorilor de pasari intreprinderi individuale si familiale, persoane fizice autorizate, dupa caz, precum si persoane juridice care, in anul 2021, au desfasurat activitate de reproductie tineret si adulte si/sau de incubatie si/sau de crestere a pasarilor pentru carne sau de crestere a tineretului de inlocuire si a gainilor adulte pentru oua consum in exploatatii autorizate sanitar veterinar.
 
Valoarea totala a ajutorului acordat unui beneficiar nu poate depasi echivalentul in lei a 290.000 euro.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016