Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescătorii de bovine vor să propună amendamente la legislaţia din zootehnie


La Adunarea Generală a Federaţiei Crescătorilor de Bovine, organizată la Sîngeorgiu de Mureş, unde a fost prezent şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, s-a stabilit planul de acţiune al fermierilor pentru anul 2011, aceştia propunîndu-şi să obţină mai multe modificări ale legislaţiei actuale, scrie ziarul Făclia.
Clujeanul Mircea Ciurea, preşedintele Federaţiei, a afirmat că principala miză a întîlnirii cu ministrul Tabără a fost de a “demonstra că există o organizaţie a crescătorilor de bovine, care au un program şi ştiu ce vor”. În prezent, Federaţia are reprezentare în 30 de judeţe din ţară, din această structură făcînd parte peste 30.000 de fermieri, care deţin, împreună, peste 200.000 de capete de bovine.

“La adunare s-a stabilit şi programul de activitate pe 2011, care cuprinde preluarea oficială a performanţelor şi însămînţărilor, înfiinţarea de puncte de sacrificare locale, inclusiv în cadrul fermelor mari, înfiinţarea de puncte de colectare a laptelui în zonele unde marii procesatori nu merg, precum şi angajarea unui jurist cu care Federaţia să colaboreze pentru propunerea de amendamente la viitoarele proiiecte legsilative care ne privesc” a spus Ciurea. El s-a declarat în general satisfăcut de atitudine ministrului Tabără, care “a apreciat programul Federaţiei şi a spus că sînt puncte caare pot fi introduse în strategia ministerului”.

După Adunarea generală a Federaţiei, ministrul Valeriu Tabără a făcut căteva aprecieri referitoare la activitatea din sectorul zootehnic, pe care vi le prezentăm în continuare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tabără a spus că este important ca România să îşi asigure consumul de produse lactate din producţie proprie, apreciind ca “inadmisibil” faptul că în ultimii ani s-a ajuns să se importe inclusiv lapte sau produse lactate, nu întotdeauna de cea mai bună calitate. Tabără a adăugat că nu este normal şi nu există explicaţii cum ajunge preţul litrului de lapte de la 1,1-1,2 lei, cu cît este vîndut de micii fermieri, la preţul laptelui în supermarketuri, care depăşeşte 4 sau 5 lei, după ce laptele respectiv este prelucrat.

“Sectorul numărul 1 în domeniul zootehniei este cel al bovinelor, iar în cadrul lui, din păcate, Planul Naţional de Dezvoltare Rurală nu a prevăzut şi sectorul de carne, este cel al producţiei de lapte şi lactate. Aici vom dirija, de altfel, punctajele, astfel încît să putem dezvolta în continuare fermele respective”, a spus ministrul Tabără, citat de Mediafax.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016