Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intreaga Directive Silvica Mures, controlata de Ministerul Mediului

intreaga-directive-silvica-mures-controlata-de-ministerul-mediului

Corpul de Control al Ministerului Mediului si echipa de audit a Directiei Silvice Mures vor controla intreaga activitate a angajatilor care se ocupa de protejarea si valorificarea corecta a padurilor si altor terenuri.


"Ca urmare a informatiilor vehiculate in spatiul public, dar si a sesizarilor primite la MMAP privind nereguli in activitatea Directiei Silvice Mures, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe a decis trimiterea Corpului de Control si a echipei de Audit a institutiei pentru verificari amanuntite. Cele doua institutii de control vor inlocui actiunile de verificare demarate de Directia Silvica Mures la Ocolul Silvic  Gurghiu", a informat ministerul intr-un comunicat.
 
Mai mult, Corpul de Control al ministrului impreuna cu echipa de audit din cadrul ministerului vor verifica activitatea intregii Directii Silvice Mures, dar si a celor zece ocoale silvice din subordinea acesteia (ocoalele Ludus, Targu Mures, Reghin, Gurghiu, Fancel, Rastolita, Lunca Bradului, Sovata, Tarnaveni si Sighisoara).
 
"Vrem sa avem un control echidistant si impartial. Exista suspiciuni rezonabile ca un control realizat de subordonatii aceleiasi institutii sa nu ajunga la concluzii obiective. Suntem la curent cu neregulile identificate in fondul forestier administrat de Directia Silvica Mures si am actionat in consecinta. In prima parte a acestui an, in urma primirii mai multor sesizari, atat de la personalul silvic, cat si de la avertizori de integritate, a fost demarata o serie de controale simultane, derulate de inspectorii Garzii Forestiere Brasov. Verificarile au vizat activitatea OS Gurghiu. Unele din aceste controale au fost finalizate, fiind aplicate sanctiuni silvice si intocmite dosare, care au fost inaintate institutiilor abilitate. Suntem angajati prin toate metodele pentru a-i descoperi si pedepsi pe cei care se afla in spatele retelelor de taieri neautorizate si transport ilegal de material lemnos. Orice sesizare care ne conduce spre aceste retele trebuie imediat verificata. Acestea trebuie sa dispara pentru totdeauna! Doar atunci vom putea spune ca fenomenul taierilor ilegale a fost stopat in Romania. Ramanem fermi pe pozitii in aceasta lupta si aplicam mai multe tactici: de la sisteme digitalizate de supraveghere in timp real a padurii, la sustinerea inaspririi pedepselor pentru cei care incalca legea, pana la urmarirea sesizarilor care ne conduc spre cei care sunt in spatele acestor ilegalitat", declara Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In urma cu zece zile, Recorder a publicat "Pe urmele hotilor de lemn 2", o investigatie care arata cum se fura lemn dintr-o padure de stat aflata intr-o arie protejata si administrata de Ocolul Silvic Gurghiu. Potrivit publicatiei, firmele de exploatare din zona scot ilegal lemn din codru prin "Metoda Rariturii".
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016