Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Crescatorii de pasari dau asigurari ca ouale si carnea din fermele romanesti respecta cu strictete legislatia
Acestia contesta informatiile aparute in spatiul public, potrivit carora 87% din puii crescuti in Romania sunt plini de substante chimice si hormoni.
Producatorii avicoli contesta informatiile aparute in spatiul public potrivit carora 87% din puii crescuti in Romania sunt plini de substante chimice si hormoni si sustin ca legislatia in vigoare este respectata cu strictete, atragand atentia, totodata, ca aceste campanii de denigrare a produselor avicole romanesti aduc grave prejudicii producatorilor autohtoni.
„Toti producatorii de carne de pasare si oua de consum din Romania respecta cu strictete legislatia in vigoare, fiind monitorizati permanent de ANSVSA. Aparitia periodica in media a unor campanii de denigrare a produselor avicole aduce grave prejudicii producatorilor autohtoni, dar si consumatorilor care sunt indepartati de produsele de foarte buna calitate si la preturi rezonabile aflate pe piata noastra. De asemenea, afirmatiile din media aduc prejudicii exportului de produse avicole, partenerii profitand de astfel de campanii si de multe ori facand presiune pe preturi. Producatorii avicoli contesta vehement aceste afirmatii, iar in sprijinul lor este programul de control pentru reziduuri, aprobat anual de Comisia Uniunii Europene si care implica in aplicare costuri foarte ridicate pentru producatori”, precizeaza Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, intr-un comunicat
Potrivit sursei citate, stabilirea numarului de probe pentru control se aproba de catre Comisia Europeana in functie de numarul de pasari din tara, iar pentru Romania, in anul 2016, in vederea depistarii reziduurilor la pasare, s-au efectuat 2.397 de teste, din care 582 pentru reziduurile de antibiotice.
De asemenea, in perioada 2010 — 2016, pentru determinarea prezentei reziduurilor de antibiotice, s-au analizat 4.320 de probe, din care doar trei probe au fost neconforme (doua in anul 2014 si una in anul 2016), iar in aceste situatii s-au aplicat masurile specifice.
„Antibioticele nu se folosesc in hranirea pasarilor, ci doar in scop curativ, ca tratament in diferite boli ale pasarilor, sub prescriptia si supravegherea medicului veterinar. De la data finalizarii tratamentului cu antibiotice si pana la abatorizare se respecta timpul de asteptare, astfel incat in carne sa nu existe reziduuri de antibiotice. Dupa sacrificare, se preleveaza din nou probe, atat din carne, cat si din furaje, care se analizeaza; in registrul de tratamente existent in fiecare exploatatie avicola se mentioneaza obligatoriu: denumirea antibioticului administrat, perioada de tratament si timpul de asteptare necesar eliminarii antibioticelor din organism”, precizeaza UCPR, in comunicat.
Potrivit reprezentantilor crescatorilor de pasari din Romania, metodele de analiza si control utilizate in laboratoarele de stat sunt cele recomandate si verificate anual de Comisia Europeana, iar recoltarea probelor pentru analize se face periodic, inopinat, de reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, fara ca producatorii sa fie informati.
Nu in ultimul rand, pe langa Programul de Control oficial realizat de ANSVSA in baza Planului National de control reziduuri, fermierii sunt obligati sa faca permanent supraveghere prin programe de autocontrol.
UNPR mai precizeaza ca Raportul EFSA, dat publicitatii recent, nu face nicio referire despre continutul carnii de pasare in substante reziduale, antibiotice, hormoni etc., ci vorbeste despre rezistenta unor microorganisme la tratamentul cu antibiotice.
„Aceasta rezistenta este testata permanent de autoritatile nationale si europene, in cazul depistarii unor astfel de microorganisme, prin teste in laboratoarele de referinta privind antibiorezistenta unor microorganisme la diferite antibiotice. In niciun moment nu se vorbeste despre continutul de reziduuri din carnea de pui. In plus, aceeasi stire, cu acelasi titlu, insotita de aceeasi filmare si pe aceleasi posturi TV, a aparut si in data de 28.05.2013. In filmul care insoteste stirea, apar produse de la unele firme din Romania, fara ca brandul acestora sa fie blurat, ceea ce aduce grave prejudicii producatorilor romani”, precizeaza UCPR.
„Toti producatorii de carne de pasare si oua de consum din Romania respecta cu strictete legislatia in vigoare, fiind monitorizati permanent de ANSVSA. Aparitia periodica in media a unor campanii de denigrare a produselor avicole aduce grave prejudicii producatorilor autohtoni, dar si consumatorilor care sunt indepartati de produsele de foarte buna calitate si la preturi rezonabile aflate pe piata noastra. De asemenea, afirmatiile din media aduc prejudicii exportului de produse avicole, partenerii profitand de astfel de campanii si de multe ori facand presiune pe preturi. Producatorii avicoli contesta vehement aceste afirmatii, iar in sprijinul lor este programul de control pentru reziduuri, aprobat anual de Comisia Uniunii Europene si care implica in aplicare costuri foarte ridicate pentru producatori”, precizeaza Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, intr-un comunicat
Potrivit sursei citate, stabilirea numarului de probe pentru control se aproba de catre Comisia Europeana in functie de numarul de pasari din tara, iar pentru Romania, in anul 2016, in vederea depistarii reziduurilor la pasare, s-au efectuat 2.397 de teste, din care 582 pentru reziduurile de antibiotice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, in perioada 2010 — 2016, pentru determinarea prezentei reziduurilor de antibiotice, s-au analizat 4.320 de probe, din care doar trei probe au fost neconforme (doua in anul 2014 si una in anul 2016), iar in aceste situatii s-au aplicat masurile specifice.
„Antibioticele nu se folosesc in hranirea pasarilor, ci doar in scop curativ, ca tratament in diferite boli ale pasarilor, sub prescriptia si supravegherea medicului veterinar. De la data finalizarii tratamentului cu antibiotice si pana la abatorizare se respecta timpul de asteptare, astfel incat in carne sa nu existe reziduuri de antibiotice. Dupa sacrificare, se preleveaza din nou probe, atat din carne, cat si din furaje, care se analizeaza; in registrul de tratamente existent in fiecare exploatatie avicola se mentioneaza obligatoriu: denumirea antibioticului administrat, perioada de tratament si timpul de asteptare necesar eliminarii antibioticelor din organism”, precizeaza UCPR, in comunicat.
Potrivit reprezentantilor crescatorilor de pasari din Romania, metodele de analiza si control utilizate in laboratoarele de stat sunt cele recomandate si verificate anual de Comisia Europeana, iar recoltarea probelor pentru analize se face periodic, inopinat, de reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, fara ca producatorii sa fie informati.
Nu in ultimul rand, pe langa Programul de Control oficial realizat de ANSVSA in baza Planului National de control reziduuri, fermierii sunt obligati sa faca permanent supraveghere prin programe de autocontrol.
UNPR mai precizeaza ca Raportul EFSA, dat publicitatii recent, nu face nicio referire despre continutul carnii de pasare in substante reziduale, antibiotice, hormoni etc., ci vorbeste despre rezistenta unor microorganisme la tratamentul cu antibiotice.
„Aceasta rezistenta este testata permanent de autoritatile nationale si europene, in cazul depistarii unor astfel de microorganisme, prin teste in laboratoarele de referinta privind antibiorezistenta unor microorganisme la diferite antibiotice. In niciun moment nu se vorbeste despre continutul de reziduuri din carnea de pui. In plus, aceeasi stire, cu acelasi titlu, insotita de aceeasi filmare si pe aceleasi posturi TV, a aparut si in data de 28.05.2013. In filmul care insoteste stirea, apar produse de la unele firme din Romania, fara ca brandul acestora sa fie blurat, ceea ce aduce grave prejudicii producatorilor romani”, precizeaza UCPR.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News