Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Crescatorii de porci, in pragul disperarii, dupa ce pretul carnii a ajuns la 3,5 lei la poarta fermei
Acestia cer autoritatilor masuri urgente care sa-i protejeze, dand exemplul altor state in carte produsele straine chiar au fost interzise din marule magazine.
Prin intermediul unui comunicat remis recent, Mary-Eugenia Pana, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania, aduce in atentie situatia delicata in care au ajuns crescatorii de porcine, facand totodata un apel la autoritati in acest sens.
„Pretul de vanzare la poarta fermei a atins, saptamana aceasta, pragul de 3,5 lei/kg, in timp ce pretul de productie al unui kilogram de carne de porc este de aproximativ 6lei/kg! Este cel mai mic pret de vanzare al porcului in viu din ultimii cinci ani, in timp ce pretul la raft al carnii de porc a ramas neschimbat” se arata in comunicatul respectiv.
Crescatorii dau exemplul altor state din Europa, precizand ca in Franta, pretul unui kilogram de carne de porc este echivalentul a 6 lei. Mai mult de atat, fermierii francezi pot vinde porci vii, in timp ce crescatorii din Romania nu au acest drept. In aceste conditii, piata romaneasca a fost invadata de carne importata din Polonia, Ungaria si Germania, in timp ce fermierii romani au fost nevoiti sa reduca preturile la poarta fermei sub pretul de productie.
„Toate statele membre produc carne de porc. Piata rusa fiind inchisa, exista un razboi al vanzarilor in care fiecare stat lupta cu armele pe care le are. Noi ne punem intrebarea: Romania are arme pentru acest razboi? Cum este protejat fermierul roman fata de invazia de carne din statele membre? Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania solicita repozitionarea marilor retaileri fata de pretul foarte mic al porcului la poarta fermei si monitorizarea urgenta de catre Autoritatea de Concurenta a situatiei prezentate, care aduce atingere fermierului si consumatorului roman. Sa aplicam exemplul Frantei, stat al carui Guvern s-a aliat cu asociatiile si producatorii nationali, gasind parghiile legale pentru limitarea si chiar interzicerea in supermarketuri a comercializarii produselor alimentare cu origine straina”, se mai solicita in comunicatul remis de crescatorii de porcine.
„Pretul de vanzare la poarta fermei a atins, saptamana aceasta, pragul de 3,5 lei/kg, in timp ce pretul de productie al unui kilogram de carne de porc este de aproximativ 6lei/kg! Este cel mai mic pret de vanzare al porcului in viu din ultimii cinci ani, in timp ce pretul la raft al carnii de porc a ramas neschimbat” se arata in comunicatul respectiv.
Crescatorii dau exemplul altor state din Europa, precizand ca in Franta, pretul unui kilogram de carne de porc este echivalentul a 6 lei. Mai mult de atat, fermierii francezi pot vinde porci vii, in timp ce crescatorii din Romania nu au acest drept. In aceste conditii, piata romaneasca a fost invadata de carne importata din Polonia, Ungaria si Germania, in timp ce fermierii romani au fost nevoiti sa reduca preturile la poarta fermei sub pretul de productie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Toate statele membre produc carne de porc. Piata rusa fiind inchisa, exista un razboi al vanzarilor in care fiecare stat lupta cu armele pe care le are. Noi ne punem intrebarea: Romania are arme pentru acest razboi? Cum este protejat fermierul roman fata de invazia de carne din statele membre? Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania solicita repozitionarea marilor retaileri fata de pretul foarte mic al porcului la poarta fermei si monitorizarea urgenta de catre Autoritatea de Concurenta a situatiei prezentate, care aduce atingere fermierului si consumatorului roman. Sa aplicam exemplul Frantei, stat al carui Guvern s-a aliat cu asociatiile si producatorii nationali, gasind parghiile legale pentru limitarea si chiar interzicerea in supermarketuri a comercializarii produselor alimentare cu origine straina”, se mai solicita in comunicatul remis de crescatorii de porcine.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News