Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Acestia cer autoritatilor masuri urgente care sa-i protejeze, dand exemplul altor state in carte produsele straine chiar au fost interzise din marule magazine.
Prin intermediul unui comunicat remis recent, Mary-Eugenia Pana, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania, aduce in atentie situatia delicata in care au ajuns crescatorii de porcine, facand totodata un apel la autoritati in acest sens.
„Pretul de vanzare la poarta fermei a atins, saptamana aceasta, pragul de 3,5 lei/kg, in timp ce pretul de productie al unui kilogram de carne de porc este de aproximativ 6lei/kg! Este cel mai mic pret de vanzare al porcului in viu din ultimii cinci ani, in timp ce pretul la raft al carnii de porc a ramas neschimbat” se arata in comunicatul respectiv.
Crescatorii dau exemplul altor state din Europa, precizand ca in Franta, pretul unui kilogram de carne de porc este echivalentul a 6 lei. Mai mult de atat, fermierii francezi pot vinde porci vii, in timp ce crescatorii din Romania nu au acest drept. In aceste conditii, piata romaneasca a fost invadata de carne importata din Polonia, Ungaria si Germania, in timp ce fermierii romani au fost nevoiti sa reduca preturile la poarta fermei sub pretul de productie.
„Toate statele membre produc carne de porc. Piata rusa fiind inchisa, exista un razboi al vanzarilor in care fiecare stat lupta cu armele pe care le are. Noi ne punem intrebarea: Romania are arme pentru acest razboi? Cum este protejat fermierul roman fata de invazia de carne din statele membre? Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania solicita repozitionarea marilor retaileri fata de pretul foarte mic al porcului la poarta fermei si monitorizarea urgenta de catre Autoritatea de Concurenta a situatiei prezentate, care aduce atingere fermierului si consumatorului roman. Sa aplicam exemplul Frantei, stat al carui Guvern s-a aliat cu asociatiile si producatorii nationali, gasind parghiile legale pentru limitarea si chiar interzicerea in supermarketuri a comercializarii produselor alimentare cu origine straina”, se mai solicita in comunicatul remis de crescatorii de porcine.
„Pretul de vanzare la poarta fermei a atins, saptamana aceasta, pragul de 3,5 lei/kg, in timp ce pretul de productie al unui kilogram de carne de porc este de aproximativ 6lei/kg! Este cel mai mic pret de vanzare al porcului in viu din ultimii cinci ani, in timp ce pretul la raft al carnii de porc a ramas neschimbat” se arata in comunicatul respectiv.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Crescatorii dau exemplul altor state din Europa, precizand ca in Franta, pretul unui kilogram de carne de porc este echivalentul a 6 lei. Mai mult de atat, fermierii francezi pot vinde porci vii, in timp ce crescatorii din Romania nu au acest drept. In aceste conditii, piata romaneasca a fost invadata de carne importata din Polonia, Ungaria si Germania, in timp ce fermierii romani au fost nevoiti sa reduca preturile la poarta fermei sub pretul de productie.
„Toate statele membre produc carne de porc. Piata rusa fiind inchisa, exista un razboi al vanzarilor in care fiecare stat lupta cu armele pe care le are. Noi ne punem intrebarea: Romania are arme pentru acest razboi? Cum este protejat fermierul roman fata de invazia de carne din statele membre? Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania solicita repozitionarea marilor retaileri fata de pretul foarte mic al porcului la poarta fermei si monitorizarea urgenta de catre Autoritatea de Concurenta a situatiei prezentate, care aduce atingere fermierului si consumatorului roman. Sa aplicam exemplul Frantei, stat al carui Guvern s-a aliat cu asociatiile si producatorii nationali, gasind parghiile legale pentru limitarea si chiar interzicerea in supermarketuri a comercializarii produselor alimentare cu origine straina”, se mai solicita in comunicatul remis de crescatorii de porcine.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News