Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de pui din Romania cer oprirea importurilor de pasare din Polonia

crescatorii-de-pui-din-romania-cer-oprirea-importurilor-de-pasare-din-polonia

Crescatorii romani de pui cer autoritatilor oprirea importurilor de pasare din Polonia, avand in vedere ca exista mai multe focare de gripa aviara care evolueaza in tara prietena Romaniei.


"Noi consideram ca ar trebui urgent interzise importurile din Polonia. Avem si noi capacitatea de a produce carne de pasare, nu trebuie sa importam din Polonia. Aceasta tara are in fiecare an probleme si ar trebui sa respecte conditiile tehnice, daca vrea sa activeze in piata comuna. Anul trecut a umplut toata Europa de Salmoneloza, acum are probleme cu gripa aviara", declara Ilie Van.
 
In urma intalnirilor de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, crescatorii de pasari nu au reusit sa convinga autoritatile ca interzicerea importurilor se impune. "Se prevaleaza de faptul ca trebuie mai intai sa emita Comisia Europeana o decizie in acest sens. Probabil ca asteapta sa vina gripa aviara peste noi, ca sa interzica importurile", afirma presedintele UNCPR.
 
El subliniaza si faptul ca ar trebui luate masuri la intrarea in tara a TIR-urilor care aduc marfa din Polonia, dar avand in vedere faptul ca este vorba de un virus, acesta poate foarte usor sa se raspandeasca.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
La sfarsitul acestei saptamani, joi si vineri, 16 si 17 ianuarie a.c., la Bruxelles va avea loc o sesiune speciala dedicata focarelor epidemice de gripa aviara inalt patogena de subtip H5N8 din Polonia, la care vor participa si experti ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Romania.
 
In Polonia, conform informatiilor de pana in prezent, evolueaza un numar de noua focare de gripa aviara cu subtipul H5N8, inalt patogena, in regiunile Krasnostawski, Lubartowski si Ostrowski. Primele focare au fost detectate la sfarsitul anului trecut, in trei ferme comerciale de curcani, in 30 si 31 decembrie, iar la inceputul anului curent boala a afectat si fermele de gaini ouatoare, potrivit unui raport al Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite ale Americii (USDA).
 
In Slovacia, de asemenea, in data de 9 ianuarie a.c., a fost depistat un focar de gripa aviara inalt patogena cu subtipul H5N8. Au fost sacrificate 22 de pasari. La inceputul lunii decembrie anul trecut, a mai fost raportat un caz de virus gripal aviar slab patogen in Marea Britanie, rezolvat, si altul in Franta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016