Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Crescatorii romani de ovine pot exporta lana catre Africa de Sud
Reprezentantii Autoritaţii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) impreuna cu cei ai Departamentului pentru Agricultura, Paduri si Piscicultura din Africa de Sud au agreat un certificat sanitar veterinar pentru exportul acestor produse.
Una dintre oportunitatile identificate a fost piata importanta reprezentata de Africa de Sud. In acest sens, reprezentantii institutiei au initiat demersuri catre Directia de Sanatate Animala din cadrul Departamentului pentru Agricultura, Paduri si Piscicultura din Africa de Sud, cu scopul de a stabili si concretiza sectoare de colaborare in aria specifica.
In urma discutiilor tehnice si a interesului manifestat pentru importul de lana si mohair din Romania, cele doua parti au negociat si au agreat un certificat sanitar veterinar pentru export.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Prin deschiderea acestei piete, s-a creat posibilitatea pentru multi crescatori de animale sa valorifice si acest produs.
Pentru a veni in sprijinul crescatorilor de animale si pentru a facilita exportul acestui tip de produs, ANSVSA a dispus structurilor teritoriale ca, prin intermediul medicilor veterinari cu atributii de certificare, sa informeze operatorii economici autorizati despre aceasta oportunitate si asupra cerintelor necesare.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, programul de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii a atras, pana in prezent, 32.000 de beneficiari pentru o cantitate totala de lana de 22.200 tone.
Ajutorul consta in acordarea unui sprijin de un leu pe kilogramul de lana comercializata catre un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii.
Schema de ajutor de minimis are o finantare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii, prevazute pe anul 2018.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi