Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea puilor, o afacere care poate invinge criza

Cresterea puilor ar putea fi o afacere care sa scoata multi ieseni din criza. Acest lucru este argumentat si pus in practica de Leonard Stafie. Acesta ocupa in prezent si functia de presedinte al Asociatiei Crescatorilor de Pasari de Carne si Oua (ACPCO) din judetul Iasi. Despre povestea sa de succes, dar mai ales despre sfaturile pe care acesta le da micilor fermieri, puteti citi in editia de astazi a cotidianului Flacara Iasului.

Multi oameni se intreaba ce afacere ar putea avea succes, chiar si intr-o perioada de criza. Leonard Stafie, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Pasari de Carne si Oua (ACPCO) din judetul Iasi, este convins ca o solutie ar fi cresterea pasarilor. Diferenta dintre o simpla ocupatie si o adevarata afacere ar consta in numarul de pasari care trebuie crescut. Cu 40-60 de gaini, una-doua vite si unu-doua hectare de teren, un om nu reuseste nici macar sa acopere strictul necesar al familiei. Asadar, solutia ar fi specializarea pe o singura directie.


Leonard Stafie crede ca cererea de pe piata ieseana ar putea fi acoperita cu carne si oua din productia locala, de o calitate mai buna si la un pret mai mic. Singura conditie ar fi aparitia in fiecare localitate a mai multor fermieri care sa creasca 5.000-10.000 de pui. "In prezent exista un deficit de oua si de carne. In supermarketuri, preturile sunt mari. Cele mai ieftine oua sunt cele care provin de la gaini crescute in baterii, dar noi nu le recomandam. Ouale acestora au mentionate pe ele o cifra de la unu la trei, care ne ofera informatii cu privire la calitatea produsului. Cele mai scumpe, dar si mai sanatoase, sunt cele de la gainile crescute la sol. Piata de desfacere ar exista. Mai ales in marile aglomeratii urbane. Nu este necesar sa te pricepi la toate. Te poti specializa pe o singura specie. Nu trebuie sa te specializezi pe toate. La inceput poti creste in efective mici. In Occident poti intalni des fermieri care cresc o mie de rate pe an. Sunt indopate si astfel fac bani", mai declara Stafie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Flacara Iasului
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016