Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterea sustinuta ne scoate din criza, nu strangerea curelei
Romania va iesi din criza daca va reusi sa depaseasca stadiul economiei stabilizate si sa ajunga la o crestere economica sustinuta, a declarat, marti, in cadrul intrevederii cu membrii Biroului Permanent al Senatului, seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI), Jeffrey Franks.
Potrivit acestuia, indicatorii economici sugereaza ca "zona de declin economic a fost depasita si Romania se indreapta spre crestere economica", anticipandu-se pentru anul 2012 o crestere de 4 - 4,5%. Acesta a tinut sa precizeze ca "provocarea" nu o constituie obtinerea unei cresteri economice pe termen scurt.
“Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca treaba noastra, a institutiilor internationale, dar si a Romaniei, nu a luat sfarsit doar fiindca vedem semne de crestere economica. Provocarea nu este sa avem crestere economica intr-un an sau doi, ci aceea sa avem o crestere economica an de an”, a mai adaugat acesta.
Seful FMI le-a reamintit oficialilor romani ca masurile pentru crestere economica nu trebuie sa se rezume numai la a “strange cureaua”, iar faptul ca in domeniul bugetar s-au operat restructurari si ca deficitul a scazut, nu inseamna ca problema a fost rezolvata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana (PSD), a sustinut ca si noul acord Stand-By de tip Preventiv in valoare de 3,6 miliarde euro este unul “constrangator” pentru Romania.
“Este un acord cel putin la fel de dificil ca si cel anterior. Se muta in alte zone ale economiei, dar nu reprezinta un acord facil. Este un acord extrem de constrangator, cu obligatii certe si cu consecinte economice si sociale foarte importante”, a spus Geoana.
In context, el a acuzat Guvernul Boc de lipsa de transparenta in informarea opiniei publice cu privire la obligatiile pe care Romania si le asuma in vederea incheierii acestui nou acord cu FMI, conform Agerpres.
O misiune a Fondului Monetar International (FMI) s-a aflat in vizita la Bucuresti, in perioada 25 ianuarie - 8 februarie, pentru cea de-a saptea si ultima evaluare in cadrul acordului stand-by. Misiunii i s-au alaturat reprezentanti ai Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura