Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza in platile SAPARD


Expertii APDRP fac verificari suplimentare pe teren si la nivel de documente privind cererile de plata, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit se afla in faza avansata in implementarea masurilor cuprinse in planul de actiune trimis Comisiei Europene la data de 31 iulie.


Expertii APDRP au facut, in ultimele saptamani, verificari pe teren si in documente.

  • Verificarile pe teren urmaresc o mai buna evidentiere a lucrarilor efectuate de beneficiari, pentru fiecare tip de investitii in fiecare stadiu de executie, cat si in fiecare stadiu de plata.
  • In privinta verificarii documentelor, in baza recomandarilor expertilor auditori, APDRP a decis ca la nivelul primirii cererilor de plata sa nu fie acceptate dosare incomplete care impiedica evaluarea corespunzatoare a cererilor de plata. In prezent toate cererile de plata incomplete sunt respinse.
  • In plus, Directia de Control si Antifrauda din cadrul APDRP verifica toate proiectele finalizate, nu doar cele prevazute prin esantioanele obisnuite de control.
  • In acest moment expertii APDRP lucreaza la reverificarea tuturor cererilor de plata din sistem pentru a putea certifica si aproba aceste cereri.



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Va reamintim ca luna trecuta Comisia Europeana a trimis autoritatilor romane o scrisoare, in data de 9 iulie 2008, in care anunta sistarea platilor pentru programul SAPARD pe anul 2008, aproximativ 200 de milioane de euro, din cauza unor deficiente ale sistemului de management si control. Comisia a cerut un plan de masuri pentru remedierea acestora, pana la 31 august.


Daca in Bulgaria este vorba despre coruptie, in Romania, conform oficialilor CE, este vorba despre o slabiciune a sistemului de management si control. In 9 iulie Comisia a cerut autoritatilor romane sa intocmeasca un plan de actiune pentru a remedia deficientele, iar Bucurestiul trebuie sa trimita documentul la Bruxelles pana la 31 august. Potrivit unui ofiter de presa din cadrul DG Agri, Romania a trimis Comisiei acest plan de masuri in 31 iulie 2008, insa Bruxelles-ul a cerut imbunatatiri ale documentului.


Directorul din Comisia Europeana indeamna autoritatile romane sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca astfel de deficiente de management si control nu se vor regasi si in PNDR, planul national de dezvoltare rurala, adica in administrarea fondurilor europene post-aderare.


Suma totala alocata Romaniei prin acest program, pe perioada 2000-2006, este de 1,160 miliarde de euro, dintre care 769 de milioane de euro au fost reja rambursati.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016