Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cronica Romana: Faza a doua a crizei alimentare


Una dintre calitatile principale ale unui analist este abilitatea de a se concentra asupra lucrurilor cu adevarat importante si sa nu acorde atentie zgomotului mediatic, scrie Cronica Romana in editia de astazi. Este foarte putin probabil ca toate spectacolele cu mascati, dube, arestari masive si “sah pe table metaforice” sa aiba un alt scop decat sa produca zgomot.
Se pot aduce argumente pentru sustinerea ipotezei ca intreaga operatiune este un episod din razboiul civil din interiorul PD-L, dar acest lucru este lipsit de relevanta in contextul problemelor cu care se va confrunta atat Traian Basescu cat si fiecare cetatean al Romaniei in timpul cel mai apropiat. La fel, taierea motului noii aliante USL, ne lasa reci si nepasatori. In contextul catastrofei sociale care ne asteapta, jocurile minore ale politicienilor din opozitie nu pot sa provoace decat sila.

In mod normal, astazi, toate partidele politice trebuiau sa fie preocupate de prevenirea consecintelor fazei extreme a crizei alimentare care se apropie pe zi ce trece. Ar fi trebuit creata o celula de criza, ar fi trebuit sa existe un plan care sa obtina suportul larg al populatiei si sa beneficieze de suportul neconditionat al tuturor fortelor politice.

Suntem perfect constienti de faptul ca un cititor neavizat ar fi tentat sa catalogheze aceasta viziune drept una alarmista, dar suntem fortati de constiinta sa scriem adevarul asa cum il intelegem. Am scris despre cresteri substantiale ale preturilor la prod use alimentare cu sase luni in urma si am avut perfecta dreptate. Problema cu crizele alimentare si cele inflationiste consta in faptul ca dupa prima faza, care este destul de neplacuta, urmeaza a doua faza care loveste mult mai dur in economie si populatie. Acum, suntem aproape de a trece in aceasta noua faza, iar politicienii par a fi preocupati de batalii interne si de impartirea “ciolanului bugetar”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Jeffrey Franks incearca sa protejeze guvernul in mod preventiv. Fiind intrebat despre cresterea preturilor la alimente, oficialul FMI a invocat “conjunctura internationala” si a lasat sa se inteleaga ca echipa lui Boc nu prea are ce face in conditiile in care piata globala a produselor alimentare se confrunta cu cresteri masive de preturi. Este o scuza jalnica si aceasta poveste poate servi cel mult pentru a adormi copiii, dar domnul Franks reuseste fara efort sa adoarma o tara intreaga. Oricum, pentru consumatorul tipic al programelor TV, este mult mai interesant sa se concentreze asupra noilor batalii din interiorul PD-L decat sa se gandeasca serios la consecintele sociale ale unei crize alimentare.

Este important de inteles ca un guvern si, mai larg, intreaga clasa politica, are obligatia sa lupte si cu consecintele crizelor exogene, nu numai ale celor endogene. In clar text: faptul ca ne confruntam cu o criza alimentara globala nu este o scuza pentru inabilitatea guvernului de a lua masuri concrete pentru protectia populatiei. Ceea ce se intampla in spatiul mediatic denota cat se poate de clar faptul ca atat actuala guvernare, cat si opozitia nu constientizeaza gravitatea situatiei.

De regula, ceea ce se intampla pe bursele internationale in privinta preturilor de referinta la produse alimentare se reflecta peste 3-6 luni in preturile de pe rafturi.

Consideram ca aceasta crestere a preturilor este de-abia inceputul. Fenomenele macroeconomice care le-au declansat persista, ceea ce inseamna ca aceste cresteri vor continua. Atunci cand painea va costa 25 de Lei, nimanui nu o sa-i mai pese de relatiile dintre Basescu si PD-L sau despre sansele USL de a prelua puterea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016