Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culita Tarata: In agricultura te rogi sa ploua o jumatate de an si jumatate sa stea ca sa poti aduna ce ai cultivat


A inceput cu cateva hectare de teren agricol si 100 de oi lasate mostenire de la parinti. Dupa 20 de ani exploateaza cea mai mare suprafata de teren agricol din Romania, aproximativ 65.000 de hectare, are aproximativ 2.200 de angajati si creste peste 10.000 de animale pentru un business integrat. Culita Tarata, care a rulat 81,5 mil. euro in 2008, nu se intreaba insa cat valoreaza TCE 3 Brazi, compania pe care o administreaza, pentru ca nu s-a gandit niciodata sa o vanda.

Culita Tarata a intrat in domeniul agricol privat cu banii castigati inainte de '89. Nu a facut credite si nici nu s-a imprumutat pentru un business propriu, insa problemele de genul acesta au inceput sa apara dupa ce s-a apucat de afaceri.
"Nu mai stiu cum am facut primul milion de euro, dar pot spune ca la 26 de ani, adica in 1978, am facut primul milion de lei prin contracte cu statul, fiind unul dintre crescatorii de animale din judetul Neamt. Cresteam taurasi, aveam cateva sute de oi de la parinti, asa ca in '90 grija mea nu a fost sa ma imprumut la banci. Pana sa ma apuc de agricultura, nu aveam griji si nici credite bancare, dar dupa ce m-am apucat de agricultura, in fiecare an, pe langa castigul reinvestit am luat doua, pana la patru milioane de dolari din banci", povesteste Culita Tarata.

De profesie agronom, Culita Tarata a fost inainte de Revolutie director in cadrul unei unitati de achizitionare si industrializare a materiilor prime de origine animala, aceasta fiind baza de aprovizionare a industriei usoare, dar cum dupa 1990 toata lumea se indrepta spre sectorul privat, omul de afaceri s-a decis sa faca cel mai important pas din viata sa, cu riscul de a se lega de banci pe viata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Nu se poate face agricultura decat cu sustinerea bancilor, cu credite, cu responsabilitate enorma. Acesta este riscul pe care ti-l asumi. Agricultura este domeniul care te tine mereu cu fata spre realitatea lucrurilor, nu-ti da voie sa te consideri rege sau imparat. Te rogi ca jumatate de an sa ploua si jumatate de an sa stea ploaia ca sa poti aduna ceea ce ai bagat in pamant", crede Tarata.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016