Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a castigat Raul Ciurtin 3 milioane de lei "shortand" pe actiunile Albalact Alba Iulia


Raul Ciurtin, presedintele producatorului de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ), a vandut in luna mai a anului trecut o participatie de 2,21% din companie fondului de investitii RC2 pentru 6,58 milioane de lei (1,8 mil. euro), dupa care si-a rascumparat cea mai mare parte a actiunilor de pe Bursa, pentru 3,43 mil. lei, potrivit raportarilor disponibile.
Astfel, scaderea actiunilor Albalact din ultimul an i-a adus lui Ciurtin un castig de 3 milioane de lei, tranzactiile realizate de el fiind asemanatoare cu tranzactiile "short" care se pot realiza pe pietele internationale, unde investitorii vand actiuni imprumutate pentru a le rascumpara ulterior la preturi mai mici si pentru a castiga astfel din scaderea actiunilor. Diferenta este ca Ciurtin a vandut din actiunile proprii, pe piata locala imprumutul de actiuni nefiind posibil, iar vanzarea nu a vizat neaparat obtinerea unui castig din rascumpararea ulterioara a actiunilor.

Ciurtin spune insa ca scaderea actiunilor i-a oferit o buna oportunitate de a-si rascumpara mai ieftin actiunile vandute. El detine in prezent o participatie apropiata de cea din februarie 2008, de peste 16,2%.

"Consider foarte oportuna achizitia de actiuni avand in vedere pretul redus. Probabil ca voi continua achizitiile", a declarat Ciurtin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a cumparat aproape zilnic actiuni Albalact de pe Bursa RASDAQ in ultimele doua luni, la fel ca si fondul de investitii RC2. De la inceputul anului, achizitiile sale se ridica la circa 0,4% din capitalul Albalact, iar valoarea lor este de circa 515.000 de lei (120.000 de euro). Pretul mediu la care a cumparat in ultimele doua luni este de 0,2 lei/actiune, cu circa 55% mai mic decat cel la care a vandut in mai 2008, cand cotatia era de 0,45 lei/actiune.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016