Publicat in: Stiri
Companiile producatoare de lactate Albalact si Raraul vor fi preluate de grupul Lactalis
Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea SC Albalact SA, SC Raraul SA si SC Albalact Logistic SRL de catre B.S.A. International.
B.S.A. International este detinuta de catre B.S.A., companie franceza care este societatea-mama a grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializeaza in Romania atat produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate si Dorna, cat si produse lactate fabricate in strainatate si importate pe teritoriul Romaniei.
 
SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate si a branzeturilor, iar SC Raraul SA este o filiala a societatii Albalact. S.C. Albalact Logistic S.R.L. este, de asemenea, o filiala a societatii Albalact care desfasoara transporturi rutiere de marfuri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul operatiunii de concentrare economica au fost analizate piata colectarii laptelui crud, piata productiei si comercializarii laptelui proaspat pentru consum, piata productiei si comercializarii laptelui pentru consum UHT, piata productiei si comercializarii untului, piata productiei si comercializarii smantanii, piata productiei si comercializarii produselor acidofile, piata productiei si comercializarii branzeturilor si piata produselor lactate pentru programul scolar Cornul si Laptele.
 
Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.
 
La finele lunii ianuarie, Albalact a anuntat ca actionarii care detin 70% din companie au semnat un contract de vanzare a producatorului de lactate catre grupul francez Lactalis, insa implementarea contractului si pretul de achizitie vor fi stabilite ulterior, dupa indeplinirea mai multor conditii.
„In data de 27 ianuarie 2016, conducerea Albalact S.A.(...) a fost informata de catre urmatorii actionari ai sai: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited si RC2 (Cyprus) Limited (Actionarii Vanzatori) cu privire la urmatoarele: Lactalis a incheiat un contract cu Actionarii Vanzatori care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact — unul dintre liderii pietei de lactate din Romania — avand drept obiect dobandirea tuturor actiunilor detinute de Actionarii Vanzatori”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.
 
Acest contract prevede conditii precedente uzuale de finalizare a tranzactiei, incluzand, dar fara a se limita la, aprobarea Consiliului Concurentei din Romania si lipsa oricarei schimbari negative semnificative, astfel cum a fost agreat contractual de catre parti.
 
Sub rezerva indeplinirii acestor conditii precedente, Lactalis intentioneaza sa initieze o oferta publica de preluare voluntara, avand drept obiect 100% din actiunile detinute de actionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea Actionarilor Vanzatori de a subscrie toate actiunile pe care le detin in oferta de preluare.
 
„Pretul pe actiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane lei a datoriei nete ajustate, definita contractual, prin referinta la ultima zi a lunii imediat anterioare lunii in care conditiile precedente au fost indeplinite (datoria neta ajustata include datoria financiara minus numerar si echivalente in numerar, precum si provizioane si alte elemente similare datoriilor si orice prejudiciu suferit de Albalact in afara cursului obisnuit al activitatii, ajustari rezultate din normalizarea capitalului circulant net, astfel cum s-a agreat intre Actionarii Vanzatori si Lactalis) impartita la un numar de 636.366.282 actiuni (determinat ca numarul total de 652.708.867 de actiuni minus actiunile proprii cu exceptia celor scadente in cadrul Programului de Remunerare a Angajatilor)”, se arata in comunicat.
 
Reprezentantii companiei au adaugat ca pretul final pe actiune in cadrul ofertei publice de preluare va fi calculat numai dupa indeplinirea conditiilor precedente, cu putin timp inainte de depunerea documentatiei aferente ofertei de preluare. Initierea ofertei de preluare si pretul din oferta de preluare sunt supuse in continuare obtinerii tuturor aprobarilor relevante din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania.
 
Albalact comercializeaza produse proaspete, pasteurizate si UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.
 
Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand multe branduri internationale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are in prezent 75.000 de angajati si detine peste 200 de fabrici localizate in 43 de tari la nivel mondial. In 2015, Grupul Lactalis a avut o cifra de afaceri de 17 miliarde de euro. In Romania, Lactalis a cumparat brandul de lactate LaDorna in 2008. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

O noua lege adoptata. Piata nationala de lactate va fi monitorizata
O noua lege adoptata. Piata nationala de lactate va fi monitorizata
In ceea ce priveste produse care contin lapte, acestea vor fi diferentiate la raft de cele care...
Studiu. Sectorul lactatelor si al branzeturilor din Romania, prea concentrat
Studiu. Sectorul lactatelor si al branzeturilor din Romania, prea concentrat
Studiul a agregat datele a 494 de companii care au depus datele financiare pentru anul 2019 (la...
Se scumpesc produsele lactate
Se scumpesc produsele lactate
Produsele lactate se vor scumpi din cauza cresterii costurilor de transport, a lipsei...
Reactia Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania la investigatia demarata de Consiliul Concurentei
Reactia Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania la investigatia demarata de Consiliul Concurentei
Producatorii si comercianţii de oua investigati de Consiliul Concurentei au asigurat 7% din...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016