Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ajunge telemeaua la preţ triplu în piaţă

Ciobanii din România nu mai au piaţă de desfacere pentru brânza, laptele şi lâna pe care le obţin. Astfel, samsarii încasează profitul pe spinarea fermierilor, iar produsele îşi dublează preţurile pe drumul de la stână până în sacoşa cumpărătorului. La stână, un kilogram de telemea costă 8 lei, preţ oferit de intermediari producătorilor agricoli. La piaţă, acelaşi produs se vinde cu peste 20 de lei. Diferenţa de preţ reprezintă profitul intermediarului, spune Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România.

“Nu avem piaţă de desfacere, nici spaţii de depozitare. Ciobanii trebuie să stea pe lângă animale, nu avem timp să vindem în piaţă, aşa că trebuie să ne mulţumim cu cât ne dau samsarii. Ne bucurăm dacă reuşim să ne scoatem cheltuiala”, a declarat pentru evz.ro Marcel Andrei.


Samsarii trebuie eliminaţi
Pentru eliminarea intermediarilor, ciobanii adunaţi astăzi în faţa Guvernului au solicitat construcţia unor centre zonale de abatorizare şi comercializare a cărnii de oaie, precum şi a unor spaţii de depozitare, conform standardelor europene. Oamenii le-ar construi pe cheltuiala lor sau cu fonduri europene, însă băncile nu acceptă ca şi garanţii casele lor de la ţară sau terenurile agricole. De aceea, fermierii au cerut Executivului garanţii guvernamentale de 100% pentru obţinerea de credite pentru realizarea investiţiilor din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, Federaţia Sindicatelor din Agricultură, Agrostar, cere transferarea, cu titlu gratuit, a păşunilor, fâneţelor, clădirilor, instalaţiilor şi maşinilor agricole din domeniul public sau privat al autorităţilor publice locale sau centrale sau al altor instituţii ale statului către forme asociative. În caz contrar, agricultorii se vor aduna cu mic cu mare la un nou protest, pe 20 octombrie.

Agricultorii solicită reducerea TVA la alimente până la 5%, pentru a ieftini produsele agroalimentare. Astfel, oamenii vor putea cumpăra mai multe produse, ceea ce va conduce la creşterea veniturilor realizate de producători.

Reducerea cu 50% a preţului la motorină este o altă solicitare a fermierilor. În preţul de la pompă sunt incluse şi taxele de drum, în condiţiile în care utilajele agricole circulă pe distanţe scurte, explică protestararii. Mai mult decât atât, o aprte din motorina cumpărată este folosită pentru producerea de energie electrică.

Citeste mai mult in EVZ
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016