Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum raspunde ministrul Daniel Constantin acuzatiilor venite din partea federatiei Agrostar
In replica la comunicatul conform caruia noile atestate de producator nu au fost nici macar tiparite, desi au devenit deja obligatorii, ministrul spune ca documentele exista si chiar au fost distribuite tuturor consiliilor judetene.
Membrii federatiei Agrostar aratau ca de la 1 mai, multi agricultori nu mai pot sa intre in piete pentru a-si comercializa produsele intrucat nu poseda noile atestate de producator sau certificatele de comercializare, iar asta nu din vina lor ci din cauza faptului ca aceste documente nu au fost inca tiparite, desi legea care prevede obligativitatea lor a intrat deja in vigoare.
In cadrul unei conferinte de presa pe aceasta tema, ministrul Constantin a raspuns acestor acuzatii, spunand ca atat atestatele de producator, cat si certificatele de comercializare au fost tiparite si ca o prima transa din aceste documente a fost distribuita catre toate consiliile judetene din tara, pentru a ajunge in cele din urma la agricultori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
„Dupa publicarea legii, in 2014, am emis doua ordine care vizeaza normele de implementare. Consiliile judetene, pe baza solicitarilor de la primarii, trebuiau sa solicite noile atestate de producator si carnetele de comercializare. Pana la aceasta data, toate consiliile judetene nu numai ca au solicitat, dar au si primit noile atestate. Nu exista in momentul de fata care sa nu fi primit cel putin o prima transa de carnete si atestate. Sigur, este dificil sa vorbim la nivel de fiecare comuna, dar am garantia ca, asa cum spune legea, in cinci zile de la momentul solicitarii, producatorii au actele respective pentru a nu fi impiedicata activitatea de comert. Din datele pe care le avem, au fost solicitate 380.000 de atestate de producatori si peste 300.000 de carnete de comercializare”, a declarat ministrul Agriculturii, in acest sens.
Daniel Constantin a mai declarat ca legea se aplica persoanelor fizice care produc si care vor sa comercializeze produsele pe care le obtin, fiind utila si consumatorilor pentru ca, dupa aplicarea ei, acestia vor cunoaste mult mai multe lucruri despre produsele pe care care le cumpara din piata, despre calitatea si despre locul de provenienta al acestor produse.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura