Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sunt incurajati fermierii locali in Baia Mare

cum-sunt-incurajati-fermierii-locali-in-baia-mare

O masura simpla, dar utila! Primaria Baia Mare a decis ca fermierii locali merita incurajati, asadar le va acorda un sprijin suplimentar.


Edilul a subliniat ca fermierii autorizati vor beneficia de reduceri substantiale in inchirierea unor spatii din pietele agroalimentare, iar in cazul targurilor organizate de producatori, taxele vor avea valoarea simbolica.
 
"Incercam in fiecare sezon de primavara sa incurajam prezenta pe piata urbana a principalilor producatori agricoli, mici fermieri si chiar producatori individuali in a-si valorifica recolta sau produsele in nume propriu. Sustinerea noastra consta in acordarea de spatii in principalele piete agroalimentare din municipiul Baia Mare, taxe simbolice pe inchirierea unor mese necesare vanzarii produselor, dar si taxe modice pentru fermierii care participa la targurile de produse traditionale sau ecologice locale. Ne dorim ca fermierii de toate categoriile din judetul Maramures sa-si valorifice eficient produsele, vanzand in nume propriu si nu prin intermediul unor magazine sau alti comercianti, majoritatea neavand nimic cu agricultura. Stim ca cetatenii din Baia Mare apreciaza bunurile fermierilor si de aceea cautam tot felul de masuri care sa incurajeze prezenta acestora pe piata", a spus Catalin Chereches.
 
In judetul Maramures exista peste 400 de mici si mari fermieri autorizati care produc bunuri alimentare ce ajung pe piata organizata sau in bucatariile unor lanturi hoteliere locale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Avem peste 400 de fermieri autorizati, unii de talie mare, medie sau mica, toti producand bunuri alimentare foarte cautate pe piata locala. Legumicultori, pomicultori, crescatori de animale, apicultori, patiseri, fiecare incearca sa vina pe piata sau la targurile organizate cu cele mai bune produse. Orice sustinerea din partea autoritatilor locale este de mare ajutor pentru ca din productie abia reusim sa ne asiguram banii pentru urmatorul an in pregatirea recoltelor (...) Uimitor e ca dupa aproape 20 de ani, de stagnare, legumicultura din Maramures cunoaste o adevarata renastere, iar fermierii au facut investitii serioase in achizitionarea sau arendarea de noi terenuri, iar piata a devenit foarte atenta, cumparatorul individual sau restaurantele solicitand produse locale", a spus directorul Directiei Agricole Judetene, Virgil Tantas.
 
Conform sursei citate de Agerpres, fermierii din judet asigura piata locala cu produse lactate si derivate, legume, fructe, produse din carne, sucuri naturale, miere de albina, produse de patiserie si panificatie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016