Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum trebuie sa procedeze fermierii afectati de seceta, pentru a primi despagubiri

cum-trebuie-sa-procedeze-fermierii-afectati-de-seceta-pentru-a-primi-despagubiri

Cel mai important pas este depunerea in acest sens a unor cereri la primariile de care apartin.


Secretarul Comisiei de Agricultura din Senat, Tanczos Barna, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa care sunt pasii de urmat in cazul fermierilor care doresc sa fie despagubiti pentru pierderile provocate de seceta.
 
„Atrag atentia tuturor fermierilor, ca procedurile de despagubire pentru pagubele cauzate de seceta pornesc cu cererea fermierului, care se depune la primaria pe raza careia isi are domiciliul. Niciun leu nu va fi platit fara ca fermierul sa isi anunte pagubele la nivelul acestei comisii locale, care se formeaza prin grija primarului si care face prima eveluare a pagubelor. Chiar daca ministerul lucreaza la hotararea de guvern prin care, pe sistemul de minimis, se vor plati anumite sume pentru aceste calamitati, nimeni nu va fi despagubit, niciun leu nu va fi platit, daca nu a fost anuntata paguba”, a declarat acesta in cadrul conferintei.
 
Potrivit acestuia, fermierii trebuie sa depuna o cerere la primarie, in care vor specifica suprafata afectata de seceta, cultura si paguba suferita, apoi comisia locala pentru situatii de urgenta va evalua situatia pe teren, va aprecia suprafata, procentrul de afectare si va estima valoarea pagubelor, iar ulterior comisia judeteana pentru situatii de urgenţa va verifica veridicitatea datelor, va intocmi situatia centralizata si o va inainta Ministerului Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni ca autoritatile vor acorda diferentiat despagubirile specifice fermierilor mici si fermierilor mari, pentru cei din urma fiind nevoie de aprobarea Comisiei Europene. Totodata, ministrul sustinea ca nu exista o evaluare precisa a efectelor secetei in agricultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016