Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea la începutul lunii mai - informaţii esenţiale pentru încheierea campaniei de primăvară


În sudul ţării, vremea nu se va schimba faţă de ultimele zile. În această regiune vor fi nori răzleţu iar temperatura aerului se va încadra în maxime de 14 grade, pe litoral, până la 20 de grade în Banat. În depresiunile intramontane temperaturile vor fi mai scăzute, de 16 grade la Miercurea Ciuc şi 8 grade la Bilbor. In jumătatea de nord a ţării vremea se va răci, începând de mâine, şi vor cădea ploi pe arii extinse.
La sfârşitul acestei săptămâni aria ploilor se restrânge în estul Transilvaniei, Moldova şi izolat în Subcarpaţii Sudici. Temperatura aerului va fi normală pentru această perioadă, cu o medie de 15 grade Celsius.

În Câmpia de Vest şi în Câmpia Română se vor înregistra chiar 20 şi 21 de grade. În schimb în depresiunile intramontane închise şi înalte cum este Bilbor, în nordul judeţului Harghita, maximele se vor opri doar la 8 grade.

Veştile bune pentru agricultură sunt că, începând cu prima decada a lunii mai, vremea va intra într-un proces de încălzire accentuată. Temperaturile maxime vor depăşi 20 de grade Celsius în toate regiunile ţării şi vor atinge 25 de grade Celsius în zonele de câmpie din vest şi sud.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

În aceste condiţii procesele de creştere şi dezvoltare ale speciilor cultivate în toamnă se vor desfăşura în condiţii normale în majoritatea regiunilor agricole, cu excepţia depresiunilor intramontane unde ritmurile vegetative vor fi uşor mai lente, afectate de temperaturile scăzute.

În privinţa solului, la adâncimea de 5 cm temperatura medie diurnă a solului va oscila între 8... 17°C, valori favorabile continuării lucrărilor de pregătire a patului germinativ în vederea însămânţării culturilor de primăvară (floarea-soarelui şi porumb) şi parcurgerii primelor faze de vegetaţie (germinare-răsărire) în semănăturile din prima urgenţă (mazăre, ovăz, orzoaică, sfeclă de zahăr).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016