Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va functiona programul Primul Siloz, de creditare a fermierilor pe baza stocului de cereale


Fermierii si taranii, orice producator agricol vor putea lua credite de la banci cu ajutorul unor certificate de garantare eliberate de depozitarii la care hotarasc sa isi depuna marfa, conform unei ordonante de urgenta adoptate de catre Guvern.

Un agricultor care are 100 de tone de grau va merge sa-l depoziteze intr-un siloz autorizat si va primi in schimb un certificat, pe care va fi notata cantitatea depusa si caracteristicile tehnice specifice produsului respectiv. Silozurile vor fi autorizate de catre o comisie a Ministerului Agriculturii si vor fi anuntate. La un pret mediu de 100 euro pe tona de grau, de exemplu, certificatul se va ridica la 10.000 de euro.


Cu acest document, fermierul se poate duce la una dintre bancile care au acceptat sa faca parte din acest program sa solicite pana la 70% din cei 10.000 de euro, in functie de necesitati, daca doreste sa reia ciclul de productie, sau daca, de exemplu, vrea sa isi achizitionize utilaje agricole. Creditul va fi garantat de Fondul de Garantare a Creditului Rural.
Certificatul de depozit este valabil pe un an de zile, timp in care agricultorul poate astepta cresterea preturilor la produsele agricole pe care le poate vinde si in felul acesta isi poate plati creditul la banca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016